Dubai tilbakeviser oppslag i Telegraph

Dubai International Capital understreker igjen sine langsiktige planer ved et eventuelt oppkjøp av Liverpool og tilbakeviser dagens famøse oppslag i Daily Telegraph.

Mens en spaltist i dagens utgave av Daily Telegraph gjorde sitt beste for å svartmale situasjonene rundt et eventuelt oppkjøp, noe også Dagbladet kastet seg på her hjemme, tilbakevises dette av en kilde sentralt i DIC-systemet.

Oppslaget i Telegraph gikk på at DIC kom til å selge seg ut innen syv år, at det ikke var avsatt penger til spillerforsterkninger og at hovedmålet med å kjøpe klubben var kortsiktig gevinst. I kveld blir dette tilbakevist. Kilden kommer med følgende uttalelser:

- Hvis vi går inn i Liverpool vil vi gjøre alt for å sørge for at klubben får et fundament til å ta store skritt fremover under vår ledelse. Det er viktig å komme i gang med ny stadion tidlig i 2007 da det tar tid å finne finansieringsløsninger. Det er også viktig at vi sørger for å ha penger tilgjengelig for å forsterke laget tilstrekkelig.

- Dersom DIC kjøper Liverpool, kommer klubben til å bli veldrevet både på og utenfor banen, og vi legger for tiden siste hånd på verket for å sikre oss at nettopp det kommer til å skje.

- DIC har enda ikke kommet med et formelt bud, og følgelig enda ikke gjennomført noen endelig avtale om overtakelse. Det eksisterer imidlertid ingen planer om å trekke seg noe som enda ikke er kjøpt.

- Selskapet (DIC) er en seriøs investor med betydelig ressurser til sin disposisjon. Det gir DIC muligheten til å tenke langsiktig. Samtidig skjønner vi også ansvaret som følger med eierskapet i Liverpool Football Club. DIC har gjort det klart at dersom en avtale gjennomføres, kommer selskapet ikke til å blande seg inn i de daglige gjøremålene i klubben.