Dudek blir bøtelagt

Jerzy Dudek må punge ut med to ukelønner etter negative uttalelser til et samlet britisk pressekorps. David Martin med kontrakt for tre og et halvt år.

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Jerzy Dudek kommer til å bli bøtelagt etter sitt krasse utspill mot Rafael Benitez tidligere i dag, der han blant annet uttalte at han nå nekter å spille flere kamper for Liverpool. Polakken kritiserte Benitez for å ha satt en prislapp på £3M på han. Nå skriver Chris Bascombe at denne summen ikke stemmer, og at Benitez ønsker hele £4M dersom en annen klubb ønsker keeperens tjenester i januar.

Bascombe skriver at Benitez kommer til å stå på krava når det gjelder denne salgssummen, dersom andre klubber skulle vise sin interesse for polakken. Journalisten mener også at det er Dudeks agent som har lekket disse sitatene til et samlet britisk pressekorps, i et forsøk på å gjøre Dudeks forhold til klubben helt uholdbart, og dermed tvinge fram en overgang for polakken.

Intervjuer av denne typen blir bøtelagt med to ukelønner i Liverpool, skal man tro lokalavisen.

Bascombe tror ikke Benitez blir lurt til å slippe Dudek billig som en følge av disse utspillene. Selv om Jose Reina nå er klubbens førstekeeper, mener manageren at polakkens rykte i Europa er såpass bra at interesserte klubber er villige til å strekke seg til hans verdsetting av spilleren. Selv om Dudek er 32 år, kan målvakter spille på høyeste nivå til de nærmer seg 40, og Benitez har tatt mål av seg til å forandre den rådende kulturen på Anfield med dyre kjøp og billige spillersalg. Dudek ble som kjent kjøpt for hele £7M i 2001.

- Jerzys verdi økte med hans prestasjoner i Champions League-finalen. Det er opp til andre klubber å møte vår verdsetting av spilleren, og det haster ikke med å selge for vår del, uttaler en kilde på Anfield til Echo.

Benfica har vært linket til Dudek de siste månedene, men Liverpool skal ikke ha blitt kontaktet med annet enn låneavtaler for øyet når det gjelder polakken, hevder avisen.

LFC  bekrefter Martin-kjøp
Liverpool FC har i dag bekreftet at de har signert målvakten David Martin fra MK Dons. Klubben avslører også at 19-åringen har fått en kontrakt for tre og et halvt år fremover, etter at han imponerte under prøvespill på Melwood i høst.