Dudek kom ikke med i VM-troppen

Jerzy Dudek kom ikke med i den polske VM-troppen. Noe overraskende har polakkene valgt å satse på Lukasz Fabianski og Tomasz Kuszczak som cover for førstekeeper Artur Boruc.

Bare seks kamper for Liverpools førstelag denne sesongen er nok hovedårsaken til at Jerzy Dudek nå må vinke farvel til VM-sluttspillet i Tyskland. Utvilsomt en stor skuffelse for den sympatiske sisteskansen. Men om det går an å finne trøst i felles skjebne, så kan Liverpool-målvakten trøste seg med at han ikke var den eneste veteranen som ble vraket fra den polske troppen. Landslagssjef Pawel Janas har nemlig plukket ut en ganske ung og urutinert tropp.

Den største overraskelsen var nok likevel dumpingen av Dudek til fordel for Legia Warzawas Lukasz Fabianski og West Bromwich-keeper Tomasz Kuszczak. Celtics Artur Boruc var vel den eneste av keeperkvartetten som følte seg trygg på en plass i troppen på forhånd.

Ni røde i VM
Etter at trioen Fernando Morientes, Dietmar Hamann og Jerzy Dudek i løpet av dagen har fått den skuffende meldingen om at de ikke får delta i sommerens VM, kan vi foreta en oppsummering og konstatere at når mesterskapet starter i Tyskland 9.juni vil Liverpool ha med ni spillere fordelt på fem nasjoner.

Følgende røde er uttatt til VM:
England:  Steven Gerrard, Jamie Carragher, Peter Crouch
Spania: Jose Reina, Xabi Alonso, Luis Garcia
Australia: Harry Kewell
Frankrike: Djibril Cissé
Nederland: Jan Kromkamp

I tillegg er ex-spillerne Vladimir Smicer og Milan Baros tatt ut i 23-mannstroppen til Tsjekkia, mens Scott Carson står på stand-by listen til England dersom en av de tre uttatte keeperne skulle bli skadet før mesterskapet starter.