Dudek vil vurdere fremtiden sin i januar

Rafael Benitez skal ha spurt Jerzy Dudek om han vil forlenge kontrakten med en sesong til, men polakken innrømmer at det like gjerne kan ende med at han forlater klubben.

Rafael Benitez har i dag bekreftet at Jerzy Dudek kommer til å vokte målet for Liverpool mot Galatasaray i morgen, med David Martin på benken som reservekeeper. Det betyr et følelsesladet gjensyn med Atatürk Stadion for polakken. Til Liverpool Echo sier sisteskansen at han slett ikke er bitter på grunn av vendingen Liverpool-karrieren hans har tatt etter hans største triumf på nettopp denne banen i mai 2005. Etter Champions League-finalen har det ikke blitt mange kamper på førstelaget for Dudek.

Polakken er fullt ut inneforstått med at kampen i morgen kveld faktisk kan bli hans aller siste førstelagskamp for Liverpool.

- Manageren har bekreftet at jeg vil spille i morgen. Jeg har tenkt at jeg skal kysse straffemerket, gresset og stolpen på Atatürk. Jeg tror kanskje alle Liverpool-spillerne vil gjøre det, sier Dudek til Echo i dag.

- Det blir fantastisk å reise tilbake til Istanbul. Vi har ingenting å spille for, men denne kampen vil bety mye for meg uansett. Jeg vil alltid huske denne banen, fordi den ble så viktig for alle oss som spilte den kvelden i 2005. Jeg kunne godt tenkt meg å spille på Atatürk hver uke. Kampen vil bety mye for alle supporterne også, ettersom minnene vil kommende strømmende tilbake.

- Når du er på banen, er du fokusert på hva som skjer i kampen, og tenker ikke så mye på hva det du holder på med betyr. Jeg tror denne kampen vil bli likedan, men før jeg går ut banen vil det nok være mye følelser i sving.

- Jeg aner ikke om det noen gang vil bli en slik fotballkamp igjen, som den mot AC Milan. Det var sprøtt. Jeg er den heldigste keeperen i verden. I livet må du ta vare på slike sjanser som jeg gjorde. Jeg vil alltid se på meg selv som en person med suksess, fordi jeg har oppnådd det jeg ønsket å oppnå, hvilket var å spille fotball og vinne trofeer. Jeg trodde aldri jeg skulle få spille for Liverpool. Det har jeg gjort, og jeg føler meg glad og lykkelig.

- Jeg har aldri sett hele DVD’en med finalen, men jeg har sett straffesparkkonkurransen om igjen en gang. Faren min spør hele tiden hvordan jeg klarte å gjøre de redningene. Jeg vet fortsatt ikke svaret.

Dudeks tid i Liverpool nærmer seg imidlertid slutten, og polakken innser at han kan forsvinne fra klubben allerede i januar.

- Jeg har snakket med flere av mine nære venner om situasjonen det siste året, og jeg har sagt at det var best å fortsette i Liverpool selv om jeg ble reserve for Reina, fordi det hjalp meg å ta vare på følelsene og minnene fra den fantastiske kvelden i 2005. Men jeg må selvsagt tenke på fremtiden også. For ett år er dette greit, men nå, i min alder, må jeg spille fotball også.

- Etter kampen i morgen vil jeg snakke med Rafael Benitez om fremtiden min, fordi jeg tror ikke jeg kan fortsette som reserve mye lenger. Det er selvsagt mest moro å spille, ikke sitte på benken og se på. Jeg ønsker å være en profesjonell fotballspiller, ikke en profesjonell supporter. I januar må jeg ta en avgjørelse, for kontrakten min er i ferd med å gå ut. Rafa har spurt meg om jeg vil forlenge avtalen min med ett år til, men jeg må finne ut hva som er best for min egen fremtid, avslutter Dudek.