El Zhar spilleklar

Ifølge Liverpool Daily Post har FIFA nå klargjort Nabil El Zahr for spill. 20-åringen har skrevet under en 4-års avtale med Liverpool, mens St. Etienne hevder at han brøt en kontrakt med dem.

Nabil El Zhar skrev på sin hjemmeside i slutten av august at han var klar for Liverpool, fra St.Etienne, men ingen av klubbene har bekreftet overgangen.  Det springende punktet er at El Zhar mener han var fri til å gå fra den franske toppklubben, mens St.Etienne mener man har krav til kompensasjon.  Den er blitt rapportert til å være £200.000.

Liverpool Daily Post skriver i dag at det var en klargjøring fra FIFA som gjorde at Nabil El Zhar i går kunne spille i reservenes ligakamp mot Newcastle.  Det til tross for at St.Etienne fortsatt er i disputt med spilleren.

- Det er et pågående tilfelle hvor St.Etienne hevder brudd på en kontrakt.  Vi kan ikke kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt, bekrefter Andreas Herren i FIFA.

Liverpool oppdaget angriperen i fjorårets VM for juniorer, hvor han spilte for Marokko.  El Zhar er født i Frankrike, og spilte på aldersbestemte franske landslag, før han valgte å representere Marokko.

- St.Etienne tilbød meg en profesjonell kontrakt, men jeg ventet med å signere den siden jeg ikke var overbevist om at det var det rette for meg, sier Nabil selv.  – Da jeg kom tilbake til trening foran sesongen var det sammen med seniorene, men jeg følte meg ikke velkommen.

- Jeg pakket derfor koffertene og reiste en plass hvor jeg har en lengre fremtid, og det vil si Liverpool.  Det er en stor klubb, men jeg er overbevist om at jeg har gjort det rette ved å signere for dem.  Jeg har til hensikt å skaffe meg et navn her, og til slutt å spille for førstelaget.

Nabil El Zhar skal ha skrevet under en 4-årig kontrakt med Liverpool.  Han fylte 20 år 27.august, og er 175 cm høy og veier 72 kilo.  Han blir betegnet som en europeisk nr.10, som er playmakeren i angrepet.

Liverpool Football Club har fortsatt verken kommentert eller bekreftet overgangen.