EM for ungdomslandslag starter i kveld

De to første kampene i U21 EM i Portugal spilles i kveld, og Florent Sinama-Pongolle får en tøff utfordring mot vertsnasjonen. Anthony Le Tallec må stå over grunnet lyskeskade.

I kveld starter U-21 EM i Portugal. Liverpool har tre representanter med i mesterskapet. Daniel Agger for Danmark, samt duoen Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle for Frankrike.

De unge franskmennene skal i aksjon allerede i kveld, i mesterskapets andre kamp der de møter vertsnasjonen. Det blir trolig uten Le Tallec på banen. Liverpool-spilleren har pådratt seg en lyskeskade på en av treningsøktene før mestersakpet, og er ikke ventet å være spilleklar igjen før tidligst når Frankrike møter Tyskland på torsdag.

Sinama-Pongolle, derimot, er klar for kveldens kamp mot Portugal, der han ventes å starte på topp sammen med Jimmy Briand. Liverpool-spissen ser frem til å spille foran 30 000 tilskuere på Estadio Municipal i Braga. "Flo" har faktisk tatt mål av seg til å bli turneringens toppscorer.

- Jeg har store ambisjoner, jeg elsker å konkurrere og jeg elsker utfordringer. Oppgaven min er å gjøre Frankrikes mål i turneringen, så målsettingen er å bli turneringens toppscorer, sier han.

- Vi har ikke deltatt i sluttspillet i U21-EM på lang tid, så det er fint å få muligheten til å vise seg frem her. Vi får tøff konkurranse. Det er mange store land som kan vinne mesterskapet. Alle kamper vil bli tøffe, da alle åtte lagene som deltar i turneringen er gode. Denne første kampen blir tøff, men ingenting er umulig. Vi er positive, og ønsker å vinne mot vertsnasjonen, legger han til.

Fullstendig oppsett over kampene i U21 EM, inkludert TV-program, finner du her.