En sjanse for Jerzy

Rafa Benitez antyder at døren fortsatt er åpen for helten fra Istanbul. Tommy Smith berømmer Dirk Kuyt. Abel Xavier med kontrakt i Middlesbrough.

Dudek tilbake i mål
Rafael Benitez bekreftet i går at Jerzy Dudek vil stå mellom stengene for første gang denne sesongen mot Birmingham.  Manageren forteller at planen var hele tiden at polakken skulle spille i Carling Cup, men en suspensjon hindret altså spill for den populære 33-åringen i forrige runde mot Reading.  Pepe Reina har vært udiskutabel førstekeeper siden han kom til klubben i fjor sommer, men Benitez antyder at Dudek fortsatt kan ha en sjanse til å bryte seg inn på laget igjen.

- Du vet aldri.  Dersom spillere ønsker å si noe til meg, da må de gjøre det ute på banen, er meldingen fra Rafa.  – Da vi tenkte på keepere foran sesongen hadde Jerzy noen problemer, slik at Reina ble førstevalget.  

- Men keepere må være profesjonelle og Jerzy vil ha mye selvtillit siden han spiller bra om dagen.  Han er en god proff og en veldig fin fyr.  Nå får han en sjanse til å vise seg fram.

- Vår tanke var hele tiden at Jerzy skulle spille i Carling Cup, og kanskje også i andre kamper.  Nå får han muligheten og vi får se om vi fortsatt vil benytte ham.


Smith om Kuyt
Liverpools tidligere kaptein Tommy Smith både roser og riser i sin spalte i lokalavisen Liverpool Echo.  Nye utlendinger på Anfield har ikke alltid slått an hos Smith, men den gamle granittforsvareren har bare godord for sommerens dyreste kjøp Dirk Kuyt.

- Dirk Kuyt har vist i de siste kampene at han ved siden av sitt totale bidrag har instinktet til en målscorer.  Han er blitt en favoritt på Anfield med sin helhjertede spillestil.  Han har ikke hatt så mye flaks foran mål, og har truffet stengene ved en rekke anledninger, men måljegeren viser seg fram nå.

- Kuyt viser hvilken virkelig god spiller han er, og han kan bare bli bedre under Rafa Benitez, avslutter Smith.


Xavier tilbake
Liverpools tidligere forsvarer Abel Xavier har i dag skrevet kontrakt med Middlesbrough ut sesongen.  Xavier fikk nylig redusert en straff for doping, og får altså en ny sjanse til å få karrieren i gang igjen.