England må ty til plan B

Det rapporteres at Wayne Rooneys skade er alvorligere en først antatt. Han skal ha pådratt seg flere brudd i foten. Det åpner VM-døren på vidt gap for Peter Crouch.

Det ser ut til at Sven Göran Eriksson og England må ty til plan B under sommerens VM. Wayne Rooneys skade rapporteres nemlig å være langt alvorligere enn man først antok, og dermed ser det ut til at Manchester United-spissen definitivt er ute av sommerens sluttspill.

Dermed må Eriksson legge en helt ny slagplan for sitt angrepsspill. En plan som trolig inkluderer Peter Crouch. Med bare 40 dager igjen til sluttspillet ser det nemlig ut til at England må klare seg uten sin foretrukne spissduo, Rooney og Michael Owen.

Crouch selv innser at Englands sjanser er reduserte i og med tapet av Wayne Rooney, men samtidig tror Liverpool-spissen at han og resten av England-troppen skal være i stand til å gjøre seg bemerket også i stjernespissens fravær.

- Vi har en stor tropp nettopp for å tåle skader, og forhåpentligvis har vi gode nok spillere til å klare oss uten Wayne Rooney. Å miste Wayne er et slag i ansiktet for ethvert lag, ettersom han er en spiller i toppklassen. Vi vil selvsagt savne han, men det er jo ting som dette vi har en stor tropp for, sier Crouch til Liverpool Daily Post i dag.

- Vi har mange spillere som kan vinne kamper for oss, noe som vi har bevist tidligere. England har mange andre store spillere, så vi kan klare oss uten Wayne. Det er jeg sikker på.

- Når jeg hørte hva som hadde skjedd med Wayne på lørdag, syntes jeg veldig synd på han. Jeg vet at Sven Göran Eriksson har sagt at det må et mirakel til for at Wayne skal kunne spille i Tyskland, og realistisk sett skjer ikke mirakler så ofte. Med Wayne ute er det en plass ledig i angrepsrekka, og det er opp til meg selv å spille meg inn på laget.

- Det faktum at jeg gjorde mitt første mål for England mot Uruguay har gitt meg mye selvtillit. Jeg vet jeg kan oppnå suksess også på internasjonalt nivå. Jeg er sikker på at jeg kan gjøre jobben som kreves for England. Jeg har vist mine styrker denne sesongen. Det er muligens en del folk som har dømt meg nord og ned litt tidlig, da jeg mener jeg nå har bevist at jeg kan spille på høyeste nivå.