England tapte nytt straffedrama

Steven Gerrard og Jamie Carragher blant syndebukkene da et England med ti mann igjen måtte gi tapt på straffespark-konkurranse i VM.

Etter en drøy time hvor lite hadde skjedd foran målene, ble Wayne Rooney gitt et direkte rødt kort mot Portugal.  Inntil da hadde engelskmennene hatt alt for stor avstand fra midtbanen og fram til den ensomme spissen, men samtidig hatt bra kontroll bakover.  I resten av de 120 minuttene kjempet de engelske spillerne som løver og var like nærme avansement som motstanderen med en mann mer.  Peter Crouch kom inn etter 65 minutter og gjorde en helhjertet innsats på topp.  Steven Gerrard hadde ikke en av sine beste kamper, men også han kjempet og løp.

To minutter før dommeren blåste av 2.ekstraomgang kom Jamie Carragher inn som siste innbytter.  Helt klart med tanke på at Carra skulle være en av de som tok de fem første straffene.

England har dårlige tradisjoner med viktige straffespark-konkurranser, og igjen trakk man det korteste strået.  Av de seks første skuddene var det bare Simao og Owen Hargreaves som scoret, mens Steve Gerrard i likhet med Frank Lampard fikk sine forsøk reddet.

Jamie Carra skjøt nesten umiddelbart etter at han kom fram som Englands fjerde skytter, etter at Portugal hadde gått opp til 2-1 ved Helder Postiga.  Ballen satt inne ved keepers venstre stolpe.  Dommeren vinket imidlertid avvergende da han ikke hadde gitt tegn til at scouseren kunne skyte, og ved det neste forsøket reddet Ricardo.  Da Christiano Ronaldo scoret som sistemann for Portugal var tapet et faktum for England.  Dessverre vil også noe av det man vil huske mest av England i dette mesterskapet være at Gerrard og Carragher var to av de som igjen feilet fra 11 meter da det gjaldt som mest.

Exit for England betyr også at Liverpool ikke har flere spillere igjen i VM 2006.