Evertons-spiss ute av derbyet

James McFadden pådro seg en strekkskade under spill for Skottland i går, og er uaktuell for lørdagens Merseyside-derby. Double-vinnerne fra 1986 møter Celtics ligamestre.

Evertons McFadden ute av byderbyet
Everton har fått seg et kraftig skudd for baugen foran lørdagens Merseyside-derby. De må nemlig unnvære spissen James McFadden. Skotten pådro seg en hamstring-skade under Skottlands EM-kvalifiseringskamp i går kveld.

McFadden måtte forlate banen allerede etter 22 minutter av Skottlands kamp mot Litauen i Kaunas på grunn av en kraftig strekk bak i låret. Dermed har han ikke en sjanse til å rekke lørdagens kamp på Goodison Park.

Liverpool Daily Post melder at publikum blir oppfordret til å være tidlig innenfor portene til lørdagens nabo-oppgjør. Kampen har som kjent avspark klokken 13.45. For å avverge bråk utenfor stadion, ønsker Everton å få folk innenfor portene tidlig. Derfor blir det trukket ut to billetter til tilsvarende kamp på Anfield i februar blant de som er innenfor portene en halvtime før avspark.

Daily Post forteller også at Everton utrolig nok har slitt med å selge ut billettene til dette nabo-oppgjøret. På Evertons offisielle nettside meldes det imidlertid at de siste billettene ble utsolgt i dag.

Legendene i veldedighetskamp
Den offisielle nettsiden  til Celtic melder at Liverpools legender vil møte Celtics fordums storheter til en veldedighetskamp på Celtic Park. Dette er i utgangspunktet en kamp mellom Celtics 1986-årgang og tilsvarende hos Liverpool. Klubbene vant som kjent hvert sitt ligamesterskap det året. Veldedighetskampen i Glasgow vil bli spilt onsdag 4. oktober, med avspark klokken 20.45.

Som i 1986 vil lagene ha Kenny Dalglish og David Hay som sine respektive managere, og på Liverpool-laget har legender som Ian Rush, Alan Hansen, Jan Mølby og Peter Beardsley takket ja til å spille.

Inntektene fra kampen vil gå til Celtic Charity Fund, som deler ut penger til flere ulike veldedige formål. Blant annet the Marina Dalglish Appeal, i kampen mot brystkreft blant kvinner.

- Jeg er veldig glad for at jeg kan være involvert i denne kampen. Jeg vet spillerne ser frem til dette, og vil gjøre alt som står i deres makt for at dette skal bli en suksess. Noen av gutta er nok ikke like raske som i sine beste år, men jeg er sikker på at supporterne vil få se en god kamp samtidig som de støtter gode formål, kommenterer Kenny Dalglish. King Kenny har som kjent spilt aktivt for begge klubber.

Billetter til denne kampen legges ut for salg hos Celtics billettkontor fra og med i morgen, og koster £10 for voksne og £5 for barn og pensjonister.