Fem bak i kveld?

Flere engelske medier tror at Liverpool kommer til å legge om til fem mann i backrekka for å få bukt med forsvarsproblemene og stagge hurtige spisser. Ingen problemer med Bellamy.

Det virker åpenbart at Rafael Benitez vil rotere på sitt mannskap og sette inn en del friske bein mot PSV Eindhoven i kveld, etter helgens begredelige Merseyside-derby. Craig Bellamy og Daniel Agger kan være to av de uthvilte spillerne som får sjansen.

I engelsk presse spekuleres det nemlig om Liverpool kommer til å legge om til et system med fem mann bak til denne første kampen i gruppespillet i Champions Leauge. Det betyr i så fall en 5-3-2 formasjon som lett kan gjøres om til 3-5-2 om man skyver frem sidebackene.

Benitez har i forkant av kampen gjort et poeng ut av at han har Daniel Agger og Gabriel Paletta tilgjengelig, og at han må vurdere de mulighetene han har når forsvarsrekka skal komponeres. Ingen ser imidlertid ut til å forvente at argentineren starter kampen. Danske Agger derimot, kan få en plass i midtforsvaret sammen med rutinerte Carragher og Hyypiä i en fembacksrekke. I så fall må man ha offensive sidebacker, og da blir Finnan og Aurelio opplagte valg.

Mot PSV sine raske angripere Jefferson Farfan, Edison Mendez og Arouna Kone kan fem bak vise seg å være en fornuftig løsning.

- Mindre klubber spiller som regel bare en kamp i uka. Det er annerledes for topplagene. Skal man vinne titler må man yte maksimalt i alle kamper. Om du skal klare det, må du rotere troppen din. Noen ganger skifter du ut tre mann, andre ganger sju, men av og til også bare en, uttalte en hemmelighetsfull Liverpool-manager på gårsdagens pressekonferanse.

En som imidlertid ikke blir skiftet ut er målvakt Jose Reina.

- Fortsetter han å vise gode takter på trening og i kamp, vil jeg fortsette å bruke han. I min første sesong i klubben slet Jerzy Dudek en del. Vi ga han ti kamper. Etterpå fikk vi samme problem med Chris Kirkland. Vi ga også han ti kamper. Noen ganger trenger målvakter selvtillit, og for å få det må de spille kamper.

- Vi må bli bedre til å forsvare oss. Er vi sterke i forsvar vil vi automatisk få mer ballinnehav og flere kontringsmuligheter. Ergo vil vi også få flere sjanser. Vi må strebe etter å bli veldig solide bak. Et stabilt lag. Med de kvalitetene vi har på topp vet jeg at vi vil score nok mål bare vi klarer å skjerpe oss bakerst. Til nå denne sesongen har vi ikke gjort arbeidet skikkelig, slik vi gjorde før. Vi må spille kompakt og nekte motstanderne rom mellom våre lagdeler. Mot Everton ga vi bort mye rom, og mange av spillerne konsentrerte seg ikke nok om de små detaljene.

Ingen problemer med Bellamy
At Craig Bellamy ikke var med i troppen mot Everton har fått ryktemakerne hjemme i England til å spekulere i om den temperamentsfulle waliseren har røket uklar med sin nye manager allerede. Disse spekulasjonene blir avfeid som vrøvl av nettstedet The Liverpool Way, og på gårsdagens pressekonferanse avviste også Benitez alle slike antydninger.

- Jeg ønsket ikke å involvere fire spisser mot Everton før en viktig Champions League-kamp, så jeg lot en være hjemme. Jeg kan love dere at ingenting annet har skjedd. Spillerne som ikke var involvert i derbyet trente lørdag ettermiddag, og Alex Miller rapporterte at Craig trente meget godt. Vi behøver kanskje han mot PSV.

Kewell får prognoser på fredag
Liverpools skadeforfulgte venstreflanke Harry Kewell befinner seg som kjent i hjemlandet Australia i et desperat forsøk på å få bukt med sine skadeproblemer. Der vil han få behandling både for sin langvarige lyskeskade og leddbetennelsen i venstrefoten som gjorde at han fikk et trist VM-sorti.

Til australske medier sier Kewell nå at han forventer å få en prognose for rehabiliteringen på fredag.