Firkløver nær suspensjon

Viktige spillere som Jamie Carragher, Xabi Alonso, Peter Crouch og Momo Sissoko risikerer karantene midt oppe i en travel og viktig periode for Liverpool.

Innen februar er over skal Liverpool spille ligakamper mot Wigan, Arsenal og Manchester City.  Man ser fram til å møte Manchester United på Anfield i FA-Cupen, og man reiser til Lisboa for å spille mot Benfica i Champions League.

De røde har vært relativt heldige på skadefronten, selv om kapteinen Steven Gerrard er ventet å være ute til morgendagens oppgjør mot Wigan.  I en sesong som har blitt ekstremt lang og krevende som følge av tre kvalifiseringsrunder i Champions League og VM for klubblag i Tokyo, vil det være vesentlig for manager Rafael Benitez å ha flest mulig spillere tilgjengelig.

Et problem som kan dukke opp er spillere som må ut i karantene.  Pr. i dag står både Carragher, Alonso og Crouch med fire gule kort.  En advarsel til og man må stå over den neste kampen en uke frem i tid i England.  Det vil altså si at en booking for de nevnte spillerne og de spiller ikke mot United i FA-Cupen.  Regelen er også slik at man vil sone suspensjon på en kamp for fem gule innen slutten av februar.  Hvis man altså greier å holde seg i skinnet fram til mars så vil man ikke måtte sone før ti gule.

Momo Sissoko er i samme situasjon i forhold til når han må sone, men midtbanespilleren er allerede oppe i ni advarsler og må stå over to kamper dersom han kommer i dommerens innen andre søndagen i april.

I Champions League er for øvrig Xabi Alonso og José Reina to gule, og er et gult kort unna karantene på en kamp.