Fjerde møte med Galatasaray

Liverpool møter Galatasaray til offisiell kamp for fjerde gang i morgen. Bellamy håper på fornyet tillit. Lårskade holder Sami Hyypiä utenfor. Portugisisk dommer.

I dag reiser altså en 18 mann sterk Liverpool-tropp til Istanbul, og møtet med Galatasaray i Champions League i morgen kveld. De røde vant som kjent 3-2 på Anfield tidligere i høst, i en kamp man en stund ledet komfortabelt 3-0 etter to scoringer av Peter Crouch og en av Luis Garcia. Førstnevnte måtte stå over mot Wigan grunnet en ryggskade, men synes nå å ha kommet over den ettersom han er med i troppen til kampen på Atatürk.

De to lagene møttes også i andre gruppespill i Champions League i februar 2002. Den gangen ble det målløst på Anfield og 1-1 på Ali Sami Yen en knapp uke senere. I tillegg til disse Champions League-kampene har Liverpool også spilt mot Galatasaray en gang tidligere. Det skjedde i en preseason-kamp i Amsterdam-turneringen i 2003, da Liverpool tapte 2-1 i en dramatisk kamp der både Neil Mellor og Steven Gerrard ble utvist.

Det er for øvrig bemerkelsesverdig mange spillere som har spilt for begge klubbene. Blant annet gjelder det kamerunske Rigobert Song, som trolig også spiller i morgen. Hovedårsaken til at så mange eks-røde har spilt for Galatasaray skyldes imidlertid at bereiste Graeme Souness en tid var manager for den tyrkiske klubben. Han hentet spillere som Mike Marsh, Dean Saunders og Barry Venison til Istanbul etter at trioen var ”utgått på dato” i England. Trioen fikk bare kortvarige opphold i den tyrkiske hovedstaden. I tillegg har også Abel Xavier spilt for begge klubber. Heller ikke portugiseren ble særlig lenge i Tyrkia.

Portugisisk dommer
Dommer i morgendagens kamp er en portugiser med det velklingende navnet Olegario Manuel Bartolo Faustino Benquerenca! 37-åringen har vært FIFA-dommer siden 2001. Dette er hans andre sesong som dommer i Champions League, og hans tredje kamp som pipeblåser i turneringen denne høsten. Han har aldri dømt verken Liverpool eller Galatasaray tidligere. Linjedommere vil være hans landsmenn Joao Ferreira dos Santos og Jose Carinal, med Paulo Bastita som fjerdedommer.

- Må fortsette i samme spor
Rafael Benitez var henrykt over at Craig Bellamy endelig dokumenterte god form mot Wigan i helgen, og manageren oppfordrer nå waliseren til å fortsette i samme spor på Atatürk i morgen.

- Da vi kjøpte han, gjorde vi det klart hva vi ønsket fra han. Han sa da til meg at dersom vi spiller kontringsfotball, så ville han score mange mål. Mot Wigan spilte vi kontringsfotball, og fikk rom å spille i. Vi visste at deres forsvarere ikke var like hurtige som Craig, og vi visste at dersom Gerrard og Alonso fikk det til å stemme på midtbanen, så ville Bellamy få sjanser alene med keeper, uttaler Liverpool-manageren til Daily Post.

Spissen skal ha vist meget stor treningsiver etter at han ble frikjent i retten sist onsdag, og det har overbevist Benitez om at han nå er på vei mot toppformen.

- Jeg tror han har prøvd å gjøre sitt beste hele tiden, men jeg merket forskjellen på trening etter rettsaken var over. Han utmerket seg med gode avslutninger og scoret en rekke mål. Flotte mål, både med høyre og venstre bein. Han gjorde to flotte mål mot Wigan, og spilte virkelig bra. Jeg tror han nå vil få samme reaksjon som Peter Crouch fikk da det løsnet for han i fjor, sier manageren.

- Nå ønsker jeg at han holder dette gående i flere måneder. Jeg ønsker flere mål fra han. Det er viktig at han bevarer troen på seg selv, og jobber videre.

Ingen bortforklaringer fra Bellamy
Craig Bellamy selv ønsker ikke å bortforklare at det har tatt så lang tid for han å vise seg fra sin beste side i helrødt, og nekter å legge skylden på rettsaken han har vært igjennom.

- Det blir for enkelt å forklare min svake form i høst med at jeg har hatt denne rettsaken å bekymre meg over. Den har ikke påvirket mitt spill overhodet. Jeg ønsker ikke å komme med bortforklaringer på mitt spill i høst, sier han til Liverpool Daily Post.

- Det er bare å slå fast at jeg ikke har spilt så bra som jeg skulle ha ønsket, men forhåpentligvis er det i ferd med å løsne nå. Så snart du løper ut på en fotballbane, bekymrer du deg ikke for andre ting i livet. Da handler det kun om fotball i 90 minutter, forklarer han.

Selv mener waliseren at han burde ha gjort flere mål mot Wigan.

- Jeg burde gjort hat-trick. Andreomgangen ble veldig forskjellig fra den første, og jeg syntes dommeren slet med å få kampen til å flyte. Kampen døde ut for meg, og det irriterte meg fordi jeg ønsket å gjøre hat-trick. Men man skal ikke være for egoistisk, og jeg er glad for at vi vant 4-0. Når jeg så Kuyt i en bedre posisjon på 3-0 scoringen, så måtte jeg bare passe til han. Det var tidlig i kampen, og jeg håpte at den tjenesten skulle bli gjengjeldt senere. Jeg trodde faktisk jeg ville få flere muligheter etter pause enn jeg gjorde.

Nå håper Bellamy at han får sjansen fra start av mot Galatasaray i morgen også, slik at han kan bygge videre på den gode kampen mot Wigan.

- Jeg trenger å spille flere kamper. Jeg har ikke spilt mye i det siste, etter at jeg pådro meg en leggskade for en stund siden. Forhåpentligvis slipper jeg til i Istanbul også.

Hyypiä skadet
Årsaken til at Sami Hyypiä ikke er med på flyet til Istanbul i dag skal være at han har pådratt seg en lårskade. Finnen skal ha slitt med skaden også i forkant av lørdagens match i Wigan, og i løpet av kampen skal skaden ha forverret seg. Dette var også årsaken til at Benitez valgte å bytte han ut med Gabriel Paletta i andre omgang.

I følge finsk tekst-tv skal imidlertid ikke skaden være av det alvorlige slaget, og det er ventet at det holder med et opphold på denne ene kampen.