Fokus på rent bur

Steve Finnan lei billige baklengsmål. Liverpool klatrer på UEFA-rankingen, og er nå oppe på 5.plass. Landslagsjef roser Daniel Agger.

Høyreback ønsker tidlig avansement
Liverpool holdt buret rent i 33 av totalt 62 kamper forrige sesong.  Så langt i 2006/07 har man greid å få en ”smultring” ved tre av 13 tilfeller.  Høyreback Steve Finnan er ikke uenig i at flere billige baklengsmål i høst er mye av årsaken til å trang start på sesongen.

- Vi ønsker å holde nullen i kamper og det er det vi prøver på, erkjenner den irske landslagspilleren.  – Lag har vært i stand til å ta vare på de sjansene de har fått mot oss, og vi må jobbe hardt med dette.

- Du kan ikke sette fingeren på noe spesielt, men vi slipper inn mål og finner det vanskelig å svare.  Vi må finne tilbake til taktene fra i fjor, da vi hadde en rad av kamper uten å få mål i mot.  Vi må både kunne sørge for at vi ikke lekker i den ene enden, og samtidig må vi score i den andre.

- Vi har nå en kamp i Champions League og møter Manchester United til helgen.  Det ville vært fint å starte en rekke med gode resultater. 

- Vi reiser til Bordeaux for å prøve å vinne.  Vi står foran vanskelige kamper og det beste ville være om vi kvalifiserte oss videre fra gruppespillet så fort som mulig.  Vi møter Galatasaray i den siste kampen, og de har vist at de er i stand til å spille god fotball.  Hvis vi kan vinne våre hjemmekamper bør vi være klare innen den tid.

- Forrige sesong kvalifiserte vi oss i den siste kampen, og vi er i stand til å gjenta det, men det ville vært mye enklere om vi allerede var klare.  Det ville passet fint med en seier i Bordeaux, som ville gitt oss selvtillit foran det store møtet med Manchester United.


Forbi Real og Juve
Med fire poeng på to kamper i gruppespillet i Champions League har Liverpool gått forbi Real Madrid og Juventus i den rankingen UEFA har over klubbene.  Juve er som kjent ikke med i Europa etter skandalene i Italia i sommer. 

Rankingen blir benyttet til trekning av E-Cuper, og de røde er altså trygt innenfor de åtte som blir toppseedet til gruppespillet i Champions League hvert år.

Dette er topp 11 for øyeblikket:
1. Milan (113.309)  2. Barcelona (106.659)  3.Inter (95.309)  4.Arsenal (94.905)  5.Liverpool (90.905)  6.Real Madrid (90.659)  7. Juventus (90.309)  8.Lyon (85.809)  9. Valencia (84.659)  10. Man Utd (80.905)  11. Chelsea (79.905).


Agger berømmes
Daniel Agger er en av de spillerne som kan bli tilgjengelig for Rafa Benitez til kampen mot Bordeaux i morgen.  Den danske midtstopperen har vært en av sesongens lyspunkter, men 21-åringen brakk nylig et bein i hånden under en landskamp for Danmark nylig.  En håper likevel at Daniel snart vil være tilbake på banen med en spesialbandasje.

I et intervju med den danske storavisen Politiken, sier landslagsjef Morten Olsen at Agger har potensial til å bli en stor spiller, mens hovedpersonen selv synes det er gjevt å spille i Premier League.  Utenfor banen har han imidlertid et avslappet forhold til fotball og alt det formelle.

- Det er ikke akkurat min stil, sier Daniel da han får spørsmål om sin påkledning, i den danske landslagsdressen.  – Jeg trives best i noe mer uformelt.

- Det er stort å spille i Premier League.  Det er et høyt tempo, og det er noe jeg liker, fortsetter forsvareren.  – Det er fantastisk med alle de utsolgte kampene.  England er et land hvor fotballen betyr veldig mye for veldig mange mennesker.  Jeg merker imidlertid ikke noe ytterligere press av den grunn, det er ikke slik jeg er.  Jeg går bare ut på banen for å nyte det.

- Jeg utvikler meg hele tiden.  Jeg tar erfaringer fra de kampene jeg spiller, og situasjoner som jeg ikke har opplevd før.  Jeg har ennå mye å lære, selvfølgelig har jeg det.

- Daniel er en moderne forsvarspiller, som angripere har respekt for, legger landslagsjef Morten Olsen til.

- Han er dyktig defensivt, men kan også være med framover og delta i spillet.  Han er farlig på langskudd, og han har fordelen av å være venstrebent.  Det gjør at vi av og til kan bruke ham på venstrekanten hvis vi bruker tre bak på landslaget.  Han er ikke redd for å stå frem og er sterkt mentalt.  Han kan nå veldig langt.

- Han har sine meninger om ting, fortsetter landslagsassistent Peter Bonde.  – Hvis vi kommenterer noe om teknikk eller taktikk, eller noe annet, har han alltid et spørsmål tilbake.  Hvorfor skal jeg gjøre det?  Og han har selv forslag til løsninger.

- Han er et kjempetalent.  Han spiller nesten på intuisjon under kampene.  Det ser så lett og ubesværet ut.