Forbedret Pennant

Rafael Benitez forklarer hvorfor det er slik at Liverpools publikum nå kan se en langt bedre Jermaine Pennant spille i helrødt.

Etter en brukbar åpning av sin karriere på Anfield hadde Jermaine Pennant en lengre og svak periode for sin nye klubb, og presterte ganske enkelt ikke godt nok ute på høyrekanten.  Manageren valgte å benytte Steven Gerrard der i flere kamper og Luis Garcia var også aktuell som erstatter for sommerens nest dyreste kjøp.

I de siste ukene har det imidlertid vært fremgang å spore for spilleren som slo flest innlegg fra kanten i forrige sesong i Premier League, og Rafael Benitez forklarer til Liverpool Echo hvorfor man nå endelig begynner å få se en Jermaine Pennant som nærmer seg toppformen.

- Jeg gjorde det klart overfor Pennant etter kampen mot Portsmouth at den eneste måten som han, og andre spillere, kunne forandre situasjonen på var å arbeide hardere og prøve ting ute på banen, sier Rafa.

- Når de har de evnene som han har, da vet du at du kan forandre ting og derfor får han nå mer støtte hos supporterne.  Pennant spiller nå mye bedre, og han gir laget ting som vi forventet fra ham da han ble kjøpt.

- Han løper mye, hans innlegg er blitt bedre og ingen kan si at han ikke er en spiller uten kvaliteter.  Det er sant at vi behøvde å se mer av hans kvaliteter ute på banen, men i de siste kampene har vi begynt å se noe av det.

- Jeg snakket med ham etter noen kamper, slik jeg snakker med alle spillere.  Det var ikke et tilfelle av at jeg oppsøkte ham og at det dermed har blitt forandringer.  Han har selv sørget for å bli bedre.

- Jeg sa ved starten av sesongen at vi behøvde å se spillere som Xabi, Gerrard og Reina spille på et høyere nivå, og at dette igjen ville hjelpe de nye spillerne.  Spillere som Bellamy, Pennant og Gonzalez har nå blitt bedre som følge av dette, da alle nyter godt av at nøkkelspillerne er i bedre form.

- Bellamy viser også at han kan være en stor trussel for forsvarere med sin løpskapasitet og dyktighet.  Hans motstandere må alltid holde ham under oppsikt, men det er også ting han kan bli bedre på.  Det kan være at andre spillere profiterer på hans bevegelser, og at spillere som Gerrard og Kuyt kan utnytte den plassen som han skaper.

- Forståelsen mellom midtbanen og angrepet har vært god, og dersom vi spiller med et høyt tempo er Bellamy enda mer effektiv.