Fornøyd Rafa etter seier

Liverpool kan sette veldedighetskjoldet i premieskapet etter at ligamester Chelsea ble beseiret med 2-1. Reaksjoner fra målscorerne John Arne Riise og Peter Crouch.

Til tross for at spillere som Steven Gerrard, Xabi Alonso, Sami Hyypiä og Craig Bellamy satt på benken hadde Liverpool fortjent å lede ved pause, men en sen utligning av Shevchenko sørget for 1-1 etter 45 minutter på Millennium Stadium.  Inntil da hadde de fra Merseyside hadde god kontroll, ikke minst takket være et tidlig åpningsmål hvor John Arne Riise løp over mer enn halve banen før han dunket inn ballen fra om lag 20 meter.  Vanligvis lite brukte spillere som Agger, Zenden og Gonzalez var blant de toneangivende for de røde. 

I en mer åpen, men også rotete 2.omgang som følge av en rekke spillerbytter, var det Liverpool som kunne trå ned gasspedalen med hjelp av frisk innbytterbein.  Craig Bellamy fant Peter Crouch med et nydelig overlegg, og lange Peter hadde en ganske enkel jobb med å styre inn seiersmålet.



- Alle jobbet hardt i dag.  Vi slo ligamesterne og nå må vi bare jobbe videre, slo John Arne fast.  – Jeg gikk så langt jeg kunne og så ingen å spille til, slik at jeg bestemte meg bare for å brenne til.  Jeg trodde at keeperen ville redde skuddet.



- Jeg ønsker å vinne ting og dette er en god start på sesongen, mente Peter Crouch.  – Vi håper at det kan bli en god sesong.  Folk sier at det ikke er viktig å vinne Community Shield, men en kan se på både fans og spillere at det betyr noe.

Manager Rafael Benitez var også en fornøyd mann, og mente at dette ville gi verdifull selvtillit foran møtet med Sheffield United i Premier League til neste helg.

- Jeg tror ikke dette gir oss noe psykologisk overtak på Chelsea, men det vil sørge for at vi har mer tro på oss selv, oppsummerte Rafa.

- Det er vanskelig å spille mot et av de beste lagene i verden og vi har gjort en god jobb i dag.

- Laget arbeidet virkelig hardt mot et lag med gode spillere og i de siste miknuttene kunne en se at vi jobbet, løp og prøvde å forsvare ledelsen.  Jeg er virkelig fornøyd med laget.

- Kampen viste at vi har en god tropp.  Vi prøvde å benytte spillere som er lenger frem i treningen enn andre, og siden bytte inn noen av de større navnene.  Men jeg synes vi spilte bra i begge omgangene.