Forsiktig optimisme blant supporterne

Liverpools supportere våknet i dag til nyheten om at Dubai International Capital er i ferd med å kjøpe opp klubben. Dette blir møtt med forsiktig optimisme og en porsjon skepsis.

Richie Pedder i Liverpool FC Supporters Club mener at en overtakelse av klubben nå er veien å gå om Liverpool FC skal være konkurransedyktige i fremtiden.

- Jeg tror det blir noe av denne avtalen med Dubai International Capital. Klubben trenger mer penger, og dersom dette er den eneste veien å gå, må vi bare gjøre det, kommenterer han til Liverpool Daily Post.

Pedder sier samtidig at det er en forutsetning at Liverpools nye stadion fortsatt skal hete Anfield, og han innrømmer at han ser med spenning frem til resultatet av forhandlingene mellom Liverpool-styret og DIC.

- Alle de andre store klubbene ser ut til å gjøre ting på denne måten, og jeg tror også Liverpools supportere sakte men sikkert begynner å akseptere det som skjer, etter at Manchester United og Chelsea har dratt fra oss som en følge av lignende overtakelser. Jeg ser på dette som et skritt i riktig retning, uttaler Pedder.

- Det er visse spillere vi ikke har råd til nå til dags, fordi Chelsea og Manchester United kommer inn og kjøper dem, legger han til.

- At klubben havner på utenlandske hender, kan gjøre oss konkurransedyktige igjen.

Les Lawson i Merseyside Branch av Liverpools offisielle supporterklubb, er mer skeptisk.

- Det er essensielt at de som tar over Liverpool FC har klubbens beste interesser i tankene, og at de følger klubbens tradisjoner, sier han.

Samtidig uttaler Lawson at han har tillit til at David Moores og Rick Parry velger den investoren som er best for klubben.

- Rick Parry sa en gang at man bare kan selge arvesølvet en gang. De har prøvd å finne en passende investor i tre år nå, og virker å ha vurdert absolutt alle alternativer. Klubben trenger en pengesterk eier, slik at man kan konkurrere på øverste hylle i transfermarkedet. Men inntil jeg ser svart på hvitt hva denne avtalen innebærer, og på hvilke betingelser en eventuell overtakelse skjer, er det veldig vanskelig å uttale seg om dette er noe jeg støtter eller ei.

- Jeg håper en ny eier kjøper klubben av de riktige grunnene, og at denne tar klubben fremover samtidig som tradisjonene blir beholdt.