Forventer tøff lørdagskamp

Rafael Benitez sier at Liverpool må holde et høyt tempo for å slå Watford. Manageren håper å kunne nyte jula, som han ønsker med redusert antall kamper i fremtiden.

På sin pressekonferanse foran fire kamper på ti dager gjorde Rafa det klart det vil bli rotering på troppen.  Spanjolen synes å erkjenne at det vil være umulig å bryte engelske tradisjoner helt og innføre en vinterpause, slik man har på kontinentet, men foreslår at man kan kutte ned på det harde kampprogrammet.

Med 12-0 og fire seire og en uavgjort på de siste fem kampene, kan Benitez disponere over en tropp som er i form og også mindre skaderammet enn på en stund.  Han nekter imidlertid å tro at det blir en lett kamp mot tabelljumbo Watford på lørdag, som han vet vil vise fysisk styrke og stor innsats på Anfield.

- Det en ønsker mest av alt til jul er god helse, så for en siden håpe på mange poeng for Liverpool, summerte Rafa opp sine følelser før høytiden.

- Laget er i ”god helse” og scorer både mange mål og holder tett bakover.  Vi må fortsette å gjøre det samme som vi har gjort de siste ukene.  En rekke spillere viser bedre form nå enn tidligere i sesongen.  Steven Gerrard er en av dem, og han trives å spille i midten med Xabi Alonso.  Jermaine Pennant spiller også bra på høyrekanten og gjør det vi kjøpte ham for, nemlig å komme fram på sidene og slå gode innlegg.  

- Det er to ting du behøver å tenke på når det gjelder juleprogrammet i England.  Det ene er at det spilles fire kamper, som er mye, men du vil også gjerne beholde tradisjonen.  Jeg mener at det kanskje kan være nok med to kamper – du ønsker å spille på 2.juledag og på 1.nyttårsdag.

- Vi kan ikke gjøre noe med det nå, men det er umulig for å en spiller å bli helt kampklar igjen på tre dager.  De er slitne og det er en større risiko for skader.  Vi er nødt til å bytte på spillerne.

- Kampen mot Watford vil bli vanskelig.  Jeg så dem nylig spille og de er et fysisk sterkt lag som spiller med lidenskap.  Det kan være at de kommer til å slå langt for så å krige om andreballene, men det er vanskelig å spå på forhånd.  Det vi må gjøre på Anfield er å spille med et høyt tempo.  Da kan vi utnytte at de kanskje ikke har en veldig høy selvtillit.