Fowler håper lykken snur seg

Robbie Fowler drømmer om å bli involvert mot Benfica. Liverpool er viktigere for Jan Kromkamp enn Nederland og VM.

Robbie ser fram til CL
Robbie Fowler har ennå til gode å score i sitt ”comeback” for Liverpool, etter å ha vært på banen et halvt dusin ganger.  Han har imidlertid ikke vært nærmere enn i sluttminuttene mot Charlton på lørdag, da han sendte ballen i nettet men ble feilaktig avblåst for offside.  Etter å ha gjennomført sin første hele kamp er det kanskje tvilsomt om Rafa Benitez har tenkt å benytte ham fra start mot Benfica på onsdag, men Robbie håper uansett at han endelig kan ha suksess i Champions League for Liverpool.

- Jeg har vært involvert i fem eller seks kamper og jeg synes ikke at noen av angriperne våre har hatt mye flaks, erkjenner Fowler til Liverpool Echo.  – For å være ærlig synes det som om motstanderens keeper har spilt en kjempekamp hver eneste gang.

- Jeg har fått annulert to scoringer i det siste minuttet.  Den første mot Birmingham var nok en riktig avgjørelse, men etter at jeg har sett situasjonen fra lørdag om igjen virket det tvilsomt.  Jeg vil gi alt for å kunne score det avgjørende målet på onsdag nå, og jeg krysser fingrene for at jeg blir involvert.

- Jeg kan ikke huske sist jeg startet en kamp i Champions League på Anfield.  De fleste kveldene jeg har hatt i E-cupene med Liverpool har vært i UEFA-Cupen.  Det vil bety mye for meg å spille i Champions League, men det blir feil å si at det var derfor jeg kom tilbake hit.  Jeg har alltid ønsket å komme tilbake og det at jeg nå kan spille i Mesterligaen er en bonus slik jeg ser det.  Forhåpentligvis kan jeg være med å vinne å vinne trofeet igjen.

- Jeg var tilskuer under semifinalen mot Chelsea i fjor.  Det var en utrolig atmosfære og jeg vet at Liverpools supportere ønsker å gjenskape noe spesielt.  Når de er så høylytte inspirerer de våre spillere og skaper uro hos motstanderen.

- Mange har sagt at jeg nå synes å være en bedre spiller utenfor straffefeltet enn hva tilfellet var før.  Kanskje var jeg litt raskere før, og scoret flere mål, men jeg tror scoringene gjorde at folk ikke helt så hvilken spiller jeg var.  Jeg føler at jeg alltid har kunnet være med i det oppbyggende spillet.


Klubb foran landslag
En utalelse fra Marco van Basten, landslagsjefen til Nederland, skapte nylig også overskrifter på Merseyside.  Van Basten mente at Kromkamp hadde foretatt feil valg av klubber da han gikk til Villarreal og nå til Liverpool, underforstått at han ikke har fått mye spilletid verken i Spania eller nå i Premier League.  Kromkamp gjorde imidlertid en bra kamp som høyreback for de helrøde mot Charlton, og flankespilleren mener at det er viktigere å etablere seg i LFC enn å tenke for mye på VM til sommeren.

- Jeg er fornøyd med et jeg har prestert i de siste par kampene.  Det var første gang jeg spilte høyreback på lørdag og jeg synes jeg kom greit fra det.

- Jeg håper jeg kan komme med i troppen til VM.  Manageren har en policy om at du må spille regelmessig på klubblaget dersom du skal være med på landslaget.  Siden jeg ikke har spilt så mye i det siste var jeg heller ikke med i den siste troppen.  Hvis du spiller for en stor klubben som Liverpool er det et kraftig skritt oppover.  Jeg vet at jeg har gjort et godt valg, og jeg kan bare bli bedre med så mange gode spillere rundt meg.

Kromkamp kan ikke spille mot Benfica siden han har vært involvert i Champions League mot nettopp portugiserne, for Villarreal.

- Jeg har spilt mot dem to ganger og vet de er et godt lag, men med publikum i ryggen kan vi vinne.  Det er viktig å score tidlig.  Vi har skapt mange sjanser i det siste, men kanskje har vi spart målene og hellet til møtet med Benfica.