Fowler håper på penger til akademiet

Robbie Fowler håper at en eventuell ny investor ikke vil glemme ungdomsarbeidet som gjøres i klubben. Han poengterer også at penger ikke nødvendigvis gir suksess. Oppdatert kl 13.10.

Robbie Fowler er den siste spilleren i rekka til å kommentere Dubai International Capitals planer om å kjøpe opp Liverpool FC. Scouseren poengterer at penger ikke nødvendigvis er noen garanti for suksess.

Fowler sier til Liverpool Echo at han, som Liverpool-supporter og spiller, har fulgt utviklingen nøye. Det han frykter mer enn noe annet er at Liverpool-ledelsen skal tro at ting skal gå som fot i hose så snart pengene fra Østen er på plass.

Måltyven tar det for gitt at klubben fortsetter sin satsing på utvikling av unge spillere, slik at lokale spillere fortsatt kan ha sjansen til å så igjennom for sin barndoms klubb.

- Jeg håper at det er ingen som tror at det blir enkelt å gjenvinne hegemoniet som Englands beste klubb, nå som det ser ut til at klubben får masse penger å rutte med. Du kan kun oppnå suksess i fotball gjennom hardt arbeid. Vi trenger pengene, og en ny investor vil være til stor hjelp for oss, men skal vi ha suksess i fremtiden kreves det mye mer enn bare penger, slår Fowler fast.

- Jeg vet ikke om dette også vil bety at det blir investert mer i akademiet, men jeg håper at det fortsatt vil bli en grunnstamme med lokale spillere i klubben også i fremtiden. Det handler om å finne den rette balansen, legger han til.

- I løpet av 90-tallet slo lokale spillere som meg selv, Steve McManaman, Jamie Carragher og Steven Gerrard igjennom i klubben. Supporterne identifiserer seg med de lokale spillerne.

Fowler ønsker ellers at Liverpools ledelse fortsatt skal ha lokal tilknytning også etter en eventuell overtakelse. Derfor håper han at David Moores skal bli utnevnt til president i klubben på livstid under det nye regimet.

- Personlig ville jeg blitt henrykt om formannen fikk fortsette i klubben i en annen rolle. Jeg synes David Moores har fått mye uberettiget kritikk, og jeg håper han ikke må forlate klubben.

- Jeg har aldri møtt Sjeik Mohammed, selv om han er svært hesteinteressert slik som meg. Men jeg har møtt Frankie Dettori (kjent britisk jockey,red anm) som jobber for han noen ganger. Han kjenner sjeiken meget godt. Jeg har snakket med flere andre som kjenner dem også, i løpet av de siste dagene. Det vil være fint for oss om han kan ha like mye suksess med Liverpool som han har på galoppbanen.

- Jeg vet ikke om manageren vil få penger å bruke, og eventuelt hvor mye det vil måtte bli. Penger må uansett brukes fornuftig. Denne klubben har et navn i seg selv, som fungerer som en magnet på mange fantastiske spillere, og som er til stor hjelp. Vår suksess i fremtiden må ikke være avhengig av bare penger.

Håper på spilletid mot Fulham
Ellers håper Fowler at hans to mål mot Galatasaray skal føre til at han er aktuell for en plass i startoppstillingen mot Fulham i morgen.

- Det var fint å score et par mål igjen, men det er ikke like tilfredstillende når vi taper kampen. Scoringene var faktisk mine første mål i Champions League, så det var hyggelig. Jeg har ikke spilt så mange kamper i Champions League, og det var faktisk den eneste turneringen jeg ikke hadde gjort mål for Liverpool i.

- Jeg har ikke startet så mange kamper denne sesongen, men det er slikt som skjer. Det eneste du kan gjøre er å prøve og gjøre det bra når du får sjansen. Du må prøve å gi manageren problemer med laguttaket. Alt jeg kan gjøre er å jobbe hardt på trening, og håpe på at jeg får flere sjanser til å vise meg frem.

- Jeg kan ikke gå å klage til manageren og si at jeg ønsker å spille. Jeg var desperat etter å komme tilbake til Liverpool. Om manageren benytter meg er det flott, men om han bruker noen andre må jeg akseptere det. Rafa ga meg sjansen til å komme tilbake til kubben jeg elsker, og det var alt jeg ønsket meg. Det ville således være feil å begynne og klage over lite spilletid.

- Alle spillere ønsker selvsagt å spille så mye som mulig. Men jeg er glad for overhodet å være tilbake som Liverpool-spiller.