Fowler kan få sjansen i derby

Rafael Benitez vil vurdere nøye hvem som er spilleklare mot Everton på lørdag, noe som kan gi Robbie Fowler en startplass. Ti spillere aktuelle for sitt første Merseyside derby.

Folketomt Melwood
Rafael Benitez vil både bite tenner og tenke igjennom hva som er den beste løsningen foran lørdagens klassiske møte på Goodison Park, når brorparten av hans tropp spiller landskamper i kveld.  Manageren har ofte utelatt spillere som har vært involvert i landslagspill, og det kan igjen influere hans laguttak til det viktige bortemøtet mot Everton.

Av de spillerne som startet forrige ligakamp mot West Ham er det bare Jermaine Pennant og Fabio Aurelio som har kunnet forberede seg i hjemlige omgivelser.  Mark Gonzalez, Bolo Zenden og Robbie Fowler har også tilhørt den lille gruppen som har holdt treningen vedlike på Melwood. 

Liverpool Echo tror at Fowler kan få en mulighet til å spille fra start mot den blå naboen.  Fowler har scoret seks mål på 15 tidligere derbyer, men er av mange forventet å være bak Dirk Kuyt, Craig Bellamy og Peter Crouch i Liverpools angrepskø denne sesongen.  Manager Benitez vil sjekke nøye tilstanden til de tre nevnte landslagspillerne før han velger sitt spisspar til avspark kl 13.45 på lørdag.

Momo Sissoko, Jamie Carragher, John Arne Riise og Stephen Warnock har også vært i Liverpool den siste uka, men brukt mye av tiden i behandlingsrommet.  Sissoko er forventet å bli spilleklar, mens spesielt Carragher og Riise fortsatt har et håp om også å bli friskmeldt.  I så fall må de to gjennomføre en vellykket treningsøkt i morgen.


Mange nye
Det lokale media er for øvrig veldig opptatt at det ligger an til mange ”debutanter” i hva som tradisjonelt er et fullblods lokaloppgjør på Merseyside.  Det ventes ikke å være noe mindre følelser denne sesongen, hvor Liverpool har ambisjoner om å gi Chelsea kamp om ligagullet og Everton har fått en god start med sin nye angriper Andy Johnson.

Veteranen Ron Yeats spilte i 19 slike oppgjør, og antyder hva opp til ti nye spillere kan forvente:  - Jeg visste ikke hva som hadde truffet meg, hevder den gamle stopperen da han tenker tilbake på sin første kamp mot Everton.  – Jeg undret meg hva dette dreide seg om.  Det var mye snakk og oppstyr i et par uker før kampene og det påvirket det meg.  Jeg må være ærlig å si at jeg var glad når det hele var over.

- Det var mye nerve, og det stod for mye på spill.  Resultatet betydde for mye hos for mange mennesker.  I en situasjon hvor jeg bare ville ha spilt en enkel pasning på ti meter ville jeg i en slik kamp beine ballen opp på tribunen.  Det var unike oppgjør.

Følgende spillere kan få sin første smak av et Merseyside derby på lørdag:

Liverpool: Dirk Kuyt, Craig Bellamy, Jermaine Pennant, Mark Gonzalez, Daniel Agger, Fabio Aurelio.

Everton:  Andy Johnson, Joleon Lescott, Tim Howard, Victor Anichebe.