Fowler og Aurelio tilbake

Robbie Fowler og Fabio Aurelio skal trene i dag og er ventet tilbake i troppen til søndagens kamp mot Chelsea. Rafa sier at Community Shield er viktig i forberedelsene til sesongen.

Rafael Benitez mener at Liverpool står bedre rustet enn hva tilfellet var i fjor, men understreker at det også vil være tilfellet for tittelforsvarer Chelsea, som de røde som kjent stifter bekjentskap med allerede til søndag i Cardiff.  Manageren vil gjerne få inn det første stikket mot de blå fra London, men ser først og fremst på Community Shield som en viktig del i forberedelsene til senere og viktigere oppgaver.  Robbie Fowler og Fabio Aurelio er friskmeldte og vil styrke troppen til møtet på Millennium Stadium.

- Jeg vil si at dette er en viktig kamp i våre forberedelser, sier Rafa.

- Uansett når du spiller mot et godt lag, og begge prøver å vinne et trofé, så er det viktig.  Det sier seg selv at det ikke er den viktigste kampen vi skal ha denne sesongen, men vi ønsker likevel å vinne.

- Det kan hjelpe på selvtilliten, men vårt mål er at vi skal bli bedre gjennom hele sesongen og ikke bare i denne kampen.  Jeg ser denne kampen som en mulighet til å forbedre vårt spill og vår fysiske form.  Det er vanskelig å si om noen av lagene vil oppnå en stor fordel ved å vinne. 

- Jeg vet heller ikke om noen av lagene vil være på sitt beste på dette tidspunktet.  Begge hadde mange spillere med i VM, og som ikke har trent like mye som de andre.  Vi vil ta ut det laget jeg mener er best der og da, når en har vurdert fysikken til spillerne og forestående kamper.

- Hvis en ser på troppene til de to klubbene vil jeg si at begge er blitt bedre, fortsetter Benitez.  – Det har vært enkelte ganger da vi har spilt mot Chelsea hvor jeg vil si at vi hadde svakheter.  Nå har vi nye spillere som vil hjelpe oss ytterligere.

Begge lag vil ha mulighet til å benytte seks spillere som innbyttere på Millennium Stadium, uten at Liverpools manager umiddelbart er enig i den forandringen.

- Jeg synes det er viktigere å kunne ha flere spillere på benken, men ikke nødvendigvis at man skal være i stand til å bytte inn flere.

- De gode nyhetene for oss er at Robbie og Fabio er mye bedre.  De vil trene i dag, og vi vil ha en friskmeldt tropp til kampen.