Fowler tror han vil fortsette å score

Robbie Fowler tror han vil fortsette å score mål for Liverpool, både denne sesongen og i fremtiden. CL-kvalik nærmest sikret.

Robbie Fowler uttaler til Liverpool Daily Post at han kan fortsette å score mål for Liverpool etter at han ble matchvinner mot Bolton på sin 31 årsdag. Spissen har nå gjort mål i de tre siste kampene han har startet for klubben, og dermed styrket sine aksjer for en ny kontrakt på Anfield.

- Jeg tror dette er første gang jeg har scoret mål på min bursdag, så det var perfekt å vinne 1-0 og bli matchvinner. Jeg er veldig glad for det. Jeg fikk ikke mange sjanser, og skuddet som gikk i mål ble avfyrt på rent instinkt. Jeg var heldig at ballen gikk inn, sier han beskjedent.

- Jeg mener at jeg har mange år igjen på fotballbanen. Mange har sagt at jeg er ferdig som fotballspiller de siste årene, men i de kampene jeg har startet for Liverpool denne sesongen har jeg en ganske god statistikk og jeg håper det fortsetter på samme måten, legger han til.

- Jeg må bare fortsette å jobbe videre og score så mange mål som mulig før sesongen er over. Alle vet at jeg ønsker å fortsette i klubben, og jeg vil leve i håpet helt til manageren eventuelt forteller meg noe annet. Jeg blir i stadig bedre fysisk form, og vi har fire ligakamper igjen å spille. Jeg har ikke spilt mange kamper på rad denne sesongen, men etter at jeg kom tilbake til Liverpool har manageren involvert meg stadig mer. Jo flere kamper jeg får spille, desto bedre vil formen min bli. Jeg føler meg langt bedre nå enn da jeg kom hit.

Fowler ble gitt stående applaus fra publikum da han ble byttet ut 14 minutter før slutt mot Bolton.

- Supporterne har vært fantastiske etter at jeg kom tilbake, og jeg kunne ikke ha ønsket mer fra deres side. Det var flott å bli klappet av banen, og det betyr svært mye for meg, bedyrer han.

Seieren over Bolton var Liverpools sjette på rad i ligaen, og scoringen var Fowlers 12. mål på 13 kamper mot Bolton.

- Jeg er klar over at jeg har en god statistikk mot Bolton, og at jeg har gjort en del mål mot dem. Men for meg var dette bare en ny scoring, og jeg fryder meg over min gode form.

CL-kvalik nærmest sikret
Etter gårsdagens kamper på Anfield og Old Trafford er Liverpool så godt som sikret kvalifiseringsspill til neste års Champions League med sine 70 poeng. Arsenals tap mot Manchester United betyr at Gunners maksimalt kan nå 71 poeng, mens Tottenham maks kan ta 73 poeng. Ettersom Arsenal og Spurs møtes til intern dyst 22.april er det også klart at begge lag ikke kan ta maksimalt med poeng fra sine gjenstående kamper. Tottenhams dårlige målforskjell betyr at Liverpool kun trenger en seier til for å ta tredjeplassen.

Seieren mot Bolton hjalp imidlertid ikke på avstanden opp til Manchester United. De røde er fortsatt fem poeng bak sine rivaler i kampen om andreplassen, og United har også en kamp til gode.

- Med 70 poeng er du normalt sikret å bli blant de fire beste. Vi er ikke langt unna å være sikret å bli blant de tre beste nå. Vi vet vi trenger å vinne en kamp til. Det vil være nok. Kanskje blir ting annerledes til neste sesong. Alle sesonger er forskjellige. Nå er vi i alle fall så godt som sikret kvalifisering til Champions League, slår Rafael Benitez fast.

- Vi visste det ville bli tøft mot Bolton. I første omgang klarte vi ikke å kontrollere andreballene, men vi jobbet ufortrødent videre og i andre omgang skapte vi flere sjanser på kontringer og vant flere andreballer. Vi lykkes ikke med den siste pasningen, men vi skapte sjanser, legger han til.

- Bolton gjorde det vanskelig for oss i første omgang ettersom de presset oss med tre spisser. I andre omgang ønsket vi å holde mer på ballen høyt oppe på banen, og slo derfor mer opp på spissene fra keeper og midtstopperne. Vi holdt bedre på ballen og pasningsspillet ble bedre. Vi klarte ikke å få mål nummer to, men vi skapte flere sjanser. Det var en vanskelig kamp for alle våre spillere, men spesielt for midtbanespillerne. Bolton er sterke på midtbanen, og det var viktig at vi jobbet hardt der. Xabi Alonso hadde rollen som midtbaneanker og gjorde det bra.