Fowler vil spille i fem år til

Robbie Fowler ønsker å spille i minst fem år til på toppnivå. Mot utlån for Pongolle. Rafa tror at The Kop vil bli avgjørende. Turoppelgg for United-kampen.

Robbie Fowler sier til Liverpool Daily Post i dag at han er mer sulten på suksess på fotballbanen enn noen gang før, og spissen bedyrer at han akter å holde det gående i fem år til på toppnivå, etter å ha skrevet under for Liverpool for resten av sesongen.

- Managere ønsker alltid sultne spillere i sin klubb, og jeg er mer sulten nå enn jeg har vært noen gang. Jeg blir litt oppbrakt når folk ikke tror meg på det. Dette er som et kjærlighetsforhold for meg, og når jeg slutter med fotballen aner jeg ikke hva jeg skal gjøre ettersom jeg har viet livet mitt til leken med lærkula, sier scouseren etter overgangen til favorittlaget.

- Jeg gjorde det rimelig bra i min forrige periode i klubben, og klarer jeg å gjøre en tredjedel av antallet mål jeg gjorde under min forrige periode på Anfield, ville det være stort. Jeg har tro på at jeg kan klare det. Jeg vet jeg kan score mål, sier han.

Fowler gjorde 171 mål på 330 kamper for Liverpool i perioden september 1993 til november 2001, før ferden gikk videre til Leeds og Manchester City.

Skadeforfulgte Fowler har imidlertid bare spilt fem kamper denne sesongen, noe som fikk kritikerne til å spekulere i hvorvidt spissen hadde noen fotballfremtid i det hele tatt.

- Det var et rykte om at jeg kom til å gi meg når sesongen var over, men det har aldri vært i mine tanker. Jeg er 30 år gammel, og forhåpentligvis kan jeg spille i minst fem år til på dette nivået. Jeg har tro på meg selv, og jeg kommer til å la alle få vite når jeg akter å gi meg. Jeg har hatt noen skader opp gjennom årene, noe som har satt meg tilbake, men akkurat nå føler jeg meg i toppform og klar til kamp, bedyrer han.



Pongolle blir lånt ut?
Liverpool Daily Post skriver i dag at Rafael Benitez nå har hintet om at Florent Sinama-Pongolle kan bli lånt ut, i etterkant av Robbie Fowlers ankomst til klubben.

- Vi kommer trolig ikke til å hente flere spillere i dette transfervinduet, men vi kan kanskje komme til å la noen gå ut på lån, ettersom vi har noen muligheter i så henseende, siteres manageren.

- Jeg er godt fornøyd med Sinama-Pongolle, og jeg ønsker at han skal få spilt litt flere kamper. Kanskje vil han bli lånt ut til en utenlandsk klubb, men han kan også forbli i England, legger han noe kryptisk til.

Både franske Bordeaux og Blackburn skal være mellom klubbene som står klare til å låne 21-åringen.

- Hjemmebanefordelen kan avgjøre
Rafael Benitez har uttalt seg mer dyptgående om gårsdagens trekning i FA-cupen, der han blant annet håper og tror at hjemmebanefordelen skal bli avgjørende når Liverpool møter Manchester United i midten av februar. Dette blir første gangen Old Trafford-klubben gjester Anfield i FA-cupsammenheng på  46 år, og Benitez tror at de røde kan få hevn for det forsmedelige ligatapet på Old Trafford.

- Skal du vinne trofeer må du slå de beste lagene. Manchester United er ett av de beste, og dette vil bli annerledes enn ligakampen. Det var en bortekamp. Dette er hjemme, konstanterer spanjolen.

- Kamper mellom Liverpool og Manchester United er store oppgjør både for supporterne og alle andre. I en slik cupkamp må vi spille opp mot vårt beste. I fjor lurte vi hele tiden på om vi var i stand til å hamle opp med de beste lagene. Denne sesongen vet vi at vi er i stand til å så alle, legger han til.

- Vi kontrollerte ligakampen mot dem på Old Trafford, og var minst på høyde med dem spillemessig. At vi nå får fordelen av hjemmebane, blir som å ha 12 spillere på banen, da vi vil ha publikum i ryggen.

Lørdagskamp med tidlig avspark?
Siste gangen disse to lagene møttes i FA-cupen var i 4.runde i 1999, da Liverpool tape 2-1 på Old Trafford etter at Michael Owen hadde gitt gjestene fra Merseyside en tidlig ledelse. To sene scoringer av vertene ble avgjørende den gangen.

Ettersom Liverpool har en viktig Champions League-kamp mot Benfica i Lisboa den påfølgende tirsdagen, vil kampen nesten helt sikkert gå lørdag 18.februar. BBC har førstevalg når det gjelder å plukke TV-kamper, og ønsker trolig et sent avspark. Dette vil nok imidlertid Merseyside-politiet og FA protestere mot, ettersom de nok vil insistere på tidlig avspark i en slik “høyrisiko-kamp”.

United med TV-boikott
Manchester Uniteds spillere nekter nå å gi TV-intervjuer i en hel uke, i protest mot at Gary Nevilles kontroversielle målfeiring i ligakampen mot Liverpool har blitt vist gjentatte ganger på britiske fjernsynsskjermer. Nevilles lagkamerater startet boikotten etter at de avanserte i FA-cupen mot Wolverhampton i helgen, da de nektet å la seg intervjue av TV-reportere. Bokotten betydde også at ingen Manchester United-spillere kommenterte gårsdagens trekning i FA-cupen.

Tur til cupkampen
Sabra Sportsreiser/LFCSCSB vil ha opplegg på individuell basis til Liverpool v Manchester United i 5.runde i FA-cupen.  Forespørsler kan rettes til: [email protected]. Opplegget for kampen vil være klart rundt klokken 12.00 i dag.