Foy hjem for å få fart på karrieren

Frigitte Robbie Foy er fornøyd med egen innsats under prøvespill for Dunfermline. Nå håper han på fast kontrakt, og at en retur til hjemlandet skal få fart på karrieren.

Etter 6 år i Liverpool be skotske Robbie Foy frigitt av Liverpool etter sesongslutt i mai. Nå tar 20-åringen sikte på spille seg til en kontrakt med Dunfermline i hjemlandet, hvor han for tiden befinner seg på prøvespill.

- Nå har jeg en sjanse til å få spille i den skotske ligaen. Målet er å gjøre det bra mot klubber som Celtic og Rangers i den kommende sesongen. Ting har gått bra her i Dunfermline så langt, og det er opp til meg selv å overbevise, sier den lille og hurtige vingen til BBC.

- Å ha vært tilknyttet Liverpool vil alltid stå som en viktig epoke i livet mitt, men det var også stort å komme hjem igjen og få denne sjansen, sier spilleren som har 5 kamper for Skottland U21 på merittlisten.

- Jeg håper jeg får flere landskamper, men ser man på U21-troppen som Skottland har i dag så er det bare spillere som spiller fast for klubblag i Skottland der. En slik spiller må jeg også bli, om jeg skal få flere sjanser, erkjenner han.

Selv om han verdsetter tiden på Anfield, erkjenner Foy selv at det var på tide å flytte på seg nå.

- Gerard Houllier og Rafael Benitez var managere i Liverpool under min tid der. Selv om jeg kom med i førstelagstroppen noen ganger, klarte jeg aldri å ta det nødvendige steget opp.