Fulham gir Fowler gode vibber

Robbie Fowler synes det er tull å snakke om noen spisskrise på Anfield. I kveld starter han trolig mot Fulham. En motstander som fyller han med gode minner.

Liverpool venter fortsatt på at en av klubbens spisser skal gjøre mål i 2006. Robbie Fowler får trolig en sjanse fra start i kveld, og han er en mann som får gode assosiasjoner når han hører navnet Fulham.

- Det blir urettferdig å bare klandre spissene for måltørken, uttaler spissen som gjorde fem mål i sin Anfield-debut mot nettopp kveldens motstander i en ligacupkamp i 1993.

Fowler avviser at det er en spisskrise på Anfield, og tror at det ikke er lenge før det løsner for frontmennene. Selv har han fortsatt til gode å komme i målprotokollen etter overgangen fra Manchester City. Han har imidlertid fått tre nettkjenninger foran The Kop annulert.

- Det er lett å dra frem statistikker over hvor lenge det er siden folk har gjort mål. Det som er viktig er at vi skaper sjanser. Vi har ikke hatt marginene på vår side, men det vil snu. Selv mener jeg at jeg har gjort to mål som ikke burde ha blitt underkjent. Hadde disse scoringene blitt godkjent ville vi ha vært i en bedre posisjon i dag. Jeg kan ikke snakke for andre, men jeg føler ikke noe press. Får jeg sjansen, vil jeg ikke gjemme meg bort, sier han.

- Vi har noen utrolige spillere i denne klubben, og det er tull å snakke om en krise. Vi følte vi kunne ha vunnet kampen på Highbury om Xabi Alonso ikke hadde blitt feilaktig utvist, og det ville ha satt ting i perspektiv.

- Jeg vet jeg har det som skal til, og jeg føler meg trygg på at jeg kan komme i de riktige posisjonene til å gjøre mål.  Så lenge linjemennene gjør jobben sin riktig, bør dette gå bra, sier scouseren med dårlig skjult ironi.

- Jeg føler meg i god form nå, legger han til.

- Vi er alle sammen om dette, og vi føler alle ansvar for at laget ikke har gjort så mange mål som ønskelig. Jeg har vært med lenge nok i dette gamet til å vite at du kommer over slike perioder som dette. Det blir feil å klandre enkeltspillere for dette. Ingen går ut på banen og bommer med vilje.

- Fulham vil bringe med seg noen svært gode minner for meg. Å gjøre fem mål i sin hjemmedebut er noe som egentlig bare skjer i tegneserier. Jeg husker jeg kom inn i garderoben etter kampen, og Ronnie Morian fortalte meg at jeg ville ha gjort åtte mål om jeg hadde vært litt mer effektiv, legger han til.

- Det var den perfekte start på karrieren for meg, og mange Liverpool-fans ønsker fortsatt å snakke med meg om den kvelden. Når Fulham nå gjester Anfield igjen, vil det naturlig nok bli satt fokus på dette, men for meg er det fremtiden som er viktig, og ikke hva som skjedde for så lenge siden. Jeg håper at Tony Warner spiller i mål for dem i kveld, fordi vi kom opp gjennom systemet på Anfield sammen. Vi er fortsatt gode kamerater, men i kveld håper jeg han spiller en elendig kamp, avslutter scouseren med et glimt i øyet.

Fulham har den dårligste bortestatistikken i de fire øverste divisjonene i England, og har ennå ikke vunnet på utebane denne sesongen. I helgen ble de utklasset av Everton.