Fullt fokus på ligaen

Rafael Benitez og Xabi Alonso innser viktigheten av en god avslutning på 2006. Fulham uten Niemi. George Gillett har ikke kastet inn håndkledet.

Rafael Benitez sier at han ønsker å forbedre Liverpools ligaposisjon, i forkant av morgendagens kamp mot Fulham på Anfield. Nå som de røde ikke skal spille Champions League-fotball igjen før i februar, kan man konsentrere seg fullt og helt om den hjemlige fotballen. I tillegg til ligaen står Liverpool overfor vanskelige kamper mot Arsenal både i ligacupen og FA-cupen.

Mot Fulham i morgen vil trolig alle spillerne som ble hvilt mot Galatasaray være tilbake på laget. Det vil si Steven Gerrard, Jose Reina, Steve Finnan og Sami Hyypiä. Det tas imidlertid et lite forbehold om sistnevnte, som har slitt med en mindre lårskade.

Med gode ligaresultater frem til nyttår, håper Benitez at de rødes posisjon skal være betraktelig bedre ved inngangen til 2007.

- Vi må fokusere på vår kommende kamp, og deretter kampen etter det igjen. Får vi en rekke gode resultater nå vil ligaposisjonen vår bli bedre, siteres han av Press Association.

Mange tips går i retning av at Jermaine Pennant spilte seg til en plass i startoppstillingen mot Fulham med sin innsats i Tyrkia.

- Jeg ble oppmuntret av det jeg så av ungdommene våre i Istanbul, men jeg ble også imponert over måten Jermaine Pennant spilte på. Jeg har prøvd å oppmuntre han til å spille på sine sterke sider, som er å komme til dødlinja og få lagt innlegg. Det er spill som det mot Galatasaray jeg har ventet meg fra ham. Han gjorde en god innsats, og spesielt var innlegget til Robbie Fowler ved vår siste scoring utsøkt. Kampen i Tyrkia vil ha gitt ham større selvtillit, sier spanjolen.

Med kamper mot lag som Fulham, Charlton og Watford i ligaen før jul, alle relativt svakt plasserte, innser også Xabi Alonso at de røde nå har en gyllen mulighet til å knappe inn på noe av forspranget til Manchester United og Chelsea.

- Vi vet vi må konsentrere oss om ligaen og glemme Champions League for en stund nå. Men vi ser likevel med spenning frem til trekningen om en uke. Vi har begynt å vise mer stabilitet i ligaen, og vinne flere kamper. Nå som vi slipper å tenke på Champions League for en stund, kan vi jobbe hardt med å forbedre ligaformen vår.

Fulham uten førstekeeperen
Fulham må klare seg uten sin førstekeeper, finske Antti Niemi, på Anfield i morgen. Sisteskansen er satt ut av spill for en måned fremover, etter en mindre kneoperasjon. Klubbens tsjekkiske reservekeeper, Jan Lastuvka, gjorde sin Premier League-debut mot Blackburn forrige helg, og 24-åringen vil også vokte buret på Anfield.

Gillett gir ikke opp
Selv om Liverpool-styret ser ut til å foretrekke Dubai International Captial som klubbens nye investor, rapporterer The Daily Telegraph at amerikaneren George Gillett ikke vil gi seg uten sverdslag. Eieren av ishockeylaget Montreal Canadians er ventet å gjøre nye forsøk på å sikre seg kontroll med Anfield-klubben i løpet av de neste dagene, trass i at DIC er i ferd med å gå gjennom klubbens regnskaper.