Game on om andreplassen

Scenariet er klart før siste serierunde: Liverpool tar andreplassen med seier i Portsmouth om Charlton tar poeng på Old Trafford. West Ham fikk nye skadebekymringer før cupfinalen.

Manchester United kastet i går kveld bort sin første ”matchball” i kampen om andreplassen i ligaen, da de bare klarte 0-0 hjemme på Old Trafford mot Middlesbrough. Det etter at Boro-keeper Bradley Jones reddet et straffespark fra Ruud van Nistelrooy.

Det betyr at kampen om andreplassen som sikrer direkte innpass i Champions League fortsatt er helt åpen. Manchester United er nå ett poeng foran Liverpool og har fire mål bedre målforskjell før siste ligarunde kommende søndag. Med seier borte mot Portsmouth kan Liverpool passere Manchester-laget på tabellen om de avgir poeng hjemme mot Charlton. Det holder imidlertid trolig ikke med uavgjort for de røde på Fratton Park, da det vil medføre at Charlton må vinne med mer enn fire mål på Old Trafford.

Ashton kan være ute av cupfinalen
Liverpools cupfinale-motstander, West Ham United, vant 1-0 borte mot West Bromwich i en betydningsløs ligakamp i går kveld. Hammers-spiss Dean Ashton måtte forlate banen med en hamstringskade midtveis i første omgang, og vil nå måtte kjempe en kamp mot klokka for å bli skadefri innen FA-cupfinalen om 11 dager.

Som om det ikke var nok måtte også vingen Matthew Etherington gi seg under oppvarmingen på grunn av en lyskestrekk. Dette skal imidlertid bare være en mindre strekkskade, og det er ventet at Etherington vil bli klar til finalen.

- Vi pådrar oss flere småskader enn jeg liker nå før cupfinalen. Min største bekymring er Dean Ashton. Han følte at det strammet til i hamstringen, men det er vanskelig å si hvor alvorlig skaden er. Han kan imidlertid være tvilsom til cupfinalen. Vi må allerede klare oss uten suspenderte Hayden Mullins, så nå har vi ikke råd til å miste flere av våre beste spillere. Jeg hadde ideelt sett ønsket å bruke cupfinalelaget i siste ligakamp mot Tottenham på søndag, men jeg tror ikke det blir mulig nå, uttalte Hammers-manager Alan Pardew etter kampen.

Flere andre Hammers-spillere sliter også med skader mindre enn to uker før finalen. Både Yossi Benayoun og James Collins har lignende lyskeskader som Etherington, mens midtstopper Anton Ferdinand sliter med ryggen.

- Anton Ferdinand og James Collins ble ikke med til West Bromwich, men de burde bli spilleklare til finalen. Begge er imidlertid tvilsomme til Spurs-kampen. Yossi Benayoun har pådratt seg en lyskeskade på trening og vi må se mer på hvordan det går med han.