Garcia går for gull

Luis Garcia vil vinne Champions League igjen. Oppskriften er seier i hjemmekampene og uavgjort på bortebane. Benitez forandrer trolig på laget for 94.kamp på rad.

I likhet med Steve Finnan, poengterer også Luis Garcia at Liverpool må vinne hjemmekampene i Champions League. Det kan bli helt avgjørende for utfallet av gruppe C at de røde gjør så.

- Vi har vunnet alle våre hjemmekamper denne sesongen, og det er fordi vi har gjort ting rett. Det var litt komisk når folk avskrev oss etter de første ukene av sesongen, etter at vi tapte bortekampene mot Everton og Chelsea. Det var vanskelige kamper, men vi har hele tiden fokusert på neste kamp og å sikre poengene på hjemmebane. Det er den eneste måten å håndtere slike situasjoner på, uttalte Garcia på gårsdagens pressekonferanse før kveldens Champions League-kamp.

- Vi har tatt oss sammen, og prøver å være like stabile som i fjor. I de siste kampene føler jeg at laget har fått vist sitt potensiale. Vi vet at vi må vinne trofeer. Ligatittelen, Champions League eller de hjemlige cupene, og den eneste måten å gjøre det på er å konsentrere seg om hver enkelt kamp og prøve å vinne, la han til.

- Galatasaray blir en vanskelig motstander. Jeg forventer at de legger seg dypt og venter at vi skal angripe, for så å satse på kontringer. Det blir tøft. Jeg tror ikke de vil få mange sjanser, men de kan likevel være effektive. Det er vanskelig å spille mot lag som legger seg bakpå med mye folk, og som bare er ute etter å ødelegge vårt spill. Vi vet vi må vinne alle våre hjemmekamper for å gå videre, og det betyr at vi må starte mot Galatasaray.

Garcia spår ellers at Benitez vil forandre startoppstillingen for 94.kamp på rad.

- Roteringen på laget er ikke alltid like lett å akseptere for spillerne, men i løpet av en hel sesong er det umulig å være involvert i samtlige kamper. Vi tenker på den siste gruppespillkampen i Tyrkia, og ønsker at gruppen skal være avgjort før den tid. Det er bedre at jeg spiller 35 kamper hvor jeg er i toppform enn at jeg spiller flere for halv maskin. Jeg er vant til den spanske måten å gjøre dette på. De fleste lag i Spania roterer troppen på denne måten. Her i England er det mange fysisk sterke lag hvor spillerne er vant til å spille samtlige kamper. Benitez var en av de første som begynte å rotere på troppen i Spania, og han gjorde det bra med Valencia. Jeg håper folk her forstår hva han ønsker å oppnå. Problemet er at supporterne ønsker å se toppspillerne spille i samtlige kamper. Karer som Steven Gerrard og Jamie Carragher. Disse må spille for England i tillegg til 50 kamper for Liverpool. Det er ikke enkelt. Disse toppspillerne må også ha litt hvile, og kan ikke forvente å spille i samtlige kamper.

- Jeg tror vi har et bedre lag nå enn da vi vant Champions League for to sesonger siden, men vi må vise det ute på banen. Folk krever stadig mer fra oss, og vi spillerne ønsker å vinne turneringen på nytt.

Rafael Benitez uttaler før kampen at man har en målsetning om å ta fire poeng på to kamper mot sine motstandere i Champions League. Ett poeng borte og tre poeng hjemme.

Luis Garcia er Liverpools mestscorende spiller i Champions League i dagens tropp, men den lille spanjolen har ikke gjort mål i turneringen siden mot Anderlecht 1.november i fjor. Det har faktisk heller ikke noen andre Liverpool-spillere. De røde har nemlig ikke klart å finne veien til nettmaskene i sine fem siste CL-kamper, mot Real Betis, Chelsea, Benfica (2 kamper) og PSV Eindhoven. Manager Benitez tror nettopp Garcia er mannen som kan få orden på sysakene igjen.

- Luis er en spesiell spiller som kan forandre kamper. Han har gjort mange viktige mål i Champions League for oss. Noen ganger mister han ballen for lett, men man må også huske at han vanligvis gjør 10-15 mål i løpet av en sesong.

- Jeg prøver å tenke positivt, og vi har gjort mål i våre to siste hjemmekamper. For meg betyr det ikke så mye om det er i Champions League eller ligaen, så lenge laget skaper sjanser og scorer. Det er ikke lett å si hvorfor vi ikke har gjort mål i Champions League på en stund. Kanskje må vi skape flere sjanser? Men vi har flere valgmuligheter på topp nå.

- Vi spiller bra for øyeblikket, og vi skaper sjanser. Jeg håper vi kan fortsette med det i Champions League også. Tyrkiske lag er alltid vanskelige å analysere, for du vet aldri hva de finner på når de spiller på bortebane. Men uansett vil det være farlig for oss å gi dem tid med ballen. De har spillere som kan utgjøre en trussel på kontringer, slår manageren fast.