Garcia mener at formen er i anmarsj

Luis Garcia mener at både han og laget begynner å finne formen, men tar ikke lett på de kommende kampene mot Charlton og Watford. Liverpool U18 med sterk borteseier i Crewe.

Luis Garcia mener at Liverpool etter å ha vunnet 4-0 i de to siste ligakampene, virkelig er i ferd med å finne flyten og selvtilliten. For første gang denne sesongen er laget også blant de fire øverste på tabellen.

- Det ser bedre ut nå enn for noen måneder siden. Nå må vi fortsette i samme stil. Psykologisk er det veldig viktig å være blant de fire beste på tabellen, selv om det av og til kanskje er bedre å ikke studere tabellen i det hele tatt, uttaler spanjolen til Liverpool Echo.

For Liverpool er det uhyre viktig å være blant de fire beste ved sesongslutt, da dette som kjent sikrer en plass i kvalifiseringen til Champions League neste sesong.

- De to topplagene er nok for langt foran oss. Alt vi kan gjøre er å fortsette og spille opp mot vårt beste, og forbli blant de fire beste. Denne sesongen minner meg egentlig litt om fjorårssesongen. Også da hadde vi en dårlig start, og begynnelsen på denne sesongen har vel faktisk vært enda svakere. Vi må huske på at vi startet sesongen med mange nye spillere i troppen, og det er først nå at selvtilliten begynner å komme tilbake og folk gjør en god jobb.

Nå skal Liverpool møte Premier Leagues to svakeste lag i de to neste kampene, og det er derfor uhyre viktig at Benitez sitt mannskap drar fordel av dette ved å vinne på papiret lette kamper. Garcia nekter imidlertid å ta noe for gitt i møtene med Charlton og Watford.

- Ingen kamper er lette, verken hjemme eller borte. Vi vet at det vi gjør i hver kamp er viktig for oss. På hjemmebane må vi holde nullen igjen, og score flere mål. Og så må vi begynne med det samme borte.

- Vi gjorde en god jobb på lørdag, men det var vanskelig før vi fikk det første målet. Men vi beholdt roen, og etter scoringen fortsatte vi på samme måte for å gjøre flere mål. Jeg var fornøyd med headingen min. Det er noe jeg prøver på hele tiden. Jeg gjorde et lignende mål mot Anderlecht i Champions League i fjor, sier Garcia om sin fantastiske scoring på lørdag.

- Jeg gjorde også mål med hodet mot Galatasaray, og det er noe jeg trener mye på. Jeg føler meg fortsatt ikke 100% i form, men jeg nærmer meg. Men jeg er ikke helt på topp fysisk ennå. Jeg gjorde mål, og alle var glade, men bare fem minutter tidligere uttrykte supporterne sin misnøye med mitt spill. Men det er slik jeg er. Jeg prøver alltid å underholde og samtidig gjøre mitt beste.

U18 i knallform
Liverpool U18 er i knallform om dagen, og vant lørdag den vanskelige bortekampen mot Crewe med hele 3-1. Det betyr at John Owens’ gutter er ubeseiret på de siste fem kampene, og fire av disse er vunnet. Dermed kommer vinterpausen nå svært ubeleilig, etter en overbevisende seier mot et Crewe-lag som lå helt oppe på tredjeplass på tabellen før denne kampen.

Liverpools tre mål kom alle i løpet av det siste kvarteret av kampen, noe som resulterte i lagets fjerde seier for sesongen. Crewe startet kampen best, og hjemmelagets Chris Clements var nær ved å score allerede etter seks minutter. En enda større sjanse fikk Nick Farquharson for vertene senere i en omgang som forble målløs.

Liverpool tok ledelsen et godt stykke ut i andre omgang, da Michael Collins headet et innlegg fra Ray Putterill i mål. Bare tre minutter senere økte gjestene til 2-0. Nevnte Putterill vant ballen, skar inn fra venstre og skjøt lavt i mål. Liverpools tredje scoring kom bare fire minutter etter den andre. Igjen var Putterill sist på ballen, med en avslutning fra utkanten av straffefeltet.

Crewe fikk et trøstemål ved Ajay Leitch-Smith i kampens siste spilleminutt.

Liverpools lag mot Crewe: Roberts; Behan, Gaughan, Spearing, Burns; Parsonage (Pringle 70), Barnett, Ryan, Putterill; Wignall (O'Connor 80), Collins (Awang 80). Ubrukte reserver: Oldfield, Routledge.

Liverpool avanserte med dette resultatet til en 6.plass på tabellen. To kamper gjenstår før alle lagene har spilt ferdig før julepausen. Det er Blackburns bortekamper mot Manchester City (12.desember) og Stoke (16.desember).

Martin Hansen ut på båre
Liverpools U16-lag var også i aksjon i Crewe, men tapte 1-0. I den kampen ble Liverpools lovende danske målvakt Martin Hansen båret av banen med en skade. De røde hadde ingen annen keeper på benken, så midtbanespilleren Steve Irwin måtte ta over hanskene.