Garcia ute av landslagstroppen

Garcia er ute av landslagstroppen med en hamstringskade. Nye oppkjøpsrykter. Reina mener de røde realistisk sett bare spiller om 4. plass. PL med ny branding neste sesong.

Mange mener Liverpools midtbane mangler kreativitet og målfarlige spisser. En mann som passer inn i den kategorien er Luis Garcia. Den tekniske gode midtbanemannen var savnet i gårsdagens kamp og heller ikke på benken. Forklaringen er at han allerede før helgen måtte trekke seg fra kampen mot Arsenal og også fra landskampen til Spania med en hamstringskade. Det er først i dag dette blir offisielt bekreftet. Det er en gammel skade som nå har slått seg opp. Trolig er det ikke snakk om noe langt avbrekk.

Ferske oppkjøpsrykter
George Gillett Jnr har tidligere blitt nevnt blant de 5-6 seriøse interessentene som ønsker å kjøpe ut David Moores (bildet) og bruke penger på Liverpool Football Club. På Anfield har man i flere år savnet friske penger og det er ventet at en endelig bekreftelse på bygging av nytt stadion i Stanley Park først vil komme om en eller annen person eller selskap kjøper opp aksjemajoriteten. David Moores og Rick Parry skal forrige uke ha vært gjester hos Gillett Jnr da ishockey-laget hans, Montreal Canadiens, slo Edomonton Oilers. Sammen med Dubai Holding er det disse to som blir nevnt oftest i media den siste tiden. Det er uklart hvor mye penger Liverpool forlanger. Det beror selvsagt også på om Moores selger seg helt ut, eller ønske å sitte igjen med en portefølje som sikrer han fortsatt plass i styret. Uansett kjøper vil det også være viktig at de nye eierne tilkjennegir sin interesse for klubbens historie og særegenhet og ikke ødelegger de viktige verdiene rundt den tradisjonelle Anfieldklubben.

Reina: - For langt opp
José Reina er foreløpig den siste til å gå offentlig ut med at ligagullet er tapt denne sesongen. Til tross for at Liverpool har hatt et grusomt bortekampprogram i ligaen og møtt alle sine argeste konkurrenter på de 2-3 første månedene, er avstanden opp til de 2-3 øverste såpass stor at bare de aller største optimistene fortsatt tror på gull i mai.

- 4. plassen er målet nå, det er det vi må kjempe for. Mesterskapet er trolig over for vår del fordi Manchester United og Chelsea leder med så mange poeng. Reina legger imidlertid til at de fortsatt kan hevde seg i Europa og at laget ofte fungerer bedre i Champions League enn i Premier League.

Les også redaktør Torbjørn Flatins kommentar: En busstur til 4. plass.

Ny branding på navn og nummer
Premier League har sendt ut pressmelding vedrørende ny branding fra neste sesong. Dette innbærer at de offisielle numrene og bokstavene som brukes på draktene blir fornyet. Dette gjelder også de såkalte Premier League-merkene.