Garcia: - Vi er mye bedre enn i fjor

Luis Garcia slår i dag fast at Liverpool er mye bedre enn for ett år siden, og peker på det han mener er noen av årsakene til dette. Mourinho tror Benfica kan eliminere Liverpool. Clattenburg dømmer Liverpool igjen.

Luis Garcia sier til klubbens offisielle hjemmeside i dag at han anser Liverpools lag som mye bedre enn i fjor. Halvveis i sesongen ligger de røde plassert på en fin tredjeplass i ligaen, og burde klare målene om både en forbedret ligaplassering og flere poeng enn i fjor.

Garcia peker blant annet på de nyankomne spillerne som en av grunnene til fremgangene. Han tror også at erfaringene Rafael Benitez høstet i sin første sesong i England begynner å gi resultater.

- Jeg kan se at jobben vi gjorde sammen i fjor begynner å bære frukter. Vi er et mye bedre lag nå. Vi var uheldige i noen kamper i fjor, og tapte oppgjør som vi i år ville ha spilt uavgjort i, eller kanskje til og med vunnet. Vi går til kampene med mye mer selvtillit nå, og det utgjør forskjellen som gjør at vi nå kan hevde oss helt i toppen av tabellen, mener spanjolen.

- I fjor var det mange som påpekte at vi spilte mye bedre i Champions League enn i ligaen. I år er vi mer stabile i begge turneringene. Det var mange spillere som kom hit og gjorde sin første sesong i England i fjor, og da er det vanskelig å få det til å fungerte utmerket umiddelbart. Spillere som meg selv, Xabi Alonso, Fernando Morientes og Josemi spilte av og til samtidig. Vi hadde alle kommet fra Spania, slik som manageren, og overgangen til engelsk fotball var stor. Nå har vi forandret tenkesett, og blitt vant til den engelske stilen. Vi kjenner til de andre spillerne og lagene mye bedre, og derfor er vi sterkere og har mer kunnskap enn i fjor.

- Da Rafa tok over Valencia sa folk at de ikke var noe godt lag. De var alltid kompakte under Hector Cuper, og spilte mye 0-0 og 1-1. Etter at Rafa tok over vant de i stedet 1-0 og 2-1, og de vant til slutt tittelen, noe ingen hadde trodd på forhånd. Jeg tror vi nærmer oss noe slikt her, og vi er mye mer stabile.

- Jeg tror manageren har måttet endre noen av sine metoder for å tilpasse seg engelsk fotball. Men han har beholdt hovedtrekkene som han mener er viktige for laget, slik som arbeidsinnsats på trening og arbeidskapasitet ute på banen. Men jeg tror han har blitt mer omstillingsdyktig nå, alt etter hvem motstanderen er.

- Hans taktikk har blitt videreutviklet, og han forandrer sine formasjoner mye mer. Han pleide ikke å gjøre dette så mye før, men nå kan han gå fra 4-2-3-1 til 4-4-2 og 5-2-3. Ofte avhenger disse forandringene av motstanderlaget. Rafa lærer hele tiden av sine erfaringer, avslutter Garcia.



Mourinho med tro på sine landsmenn
Jose Mourinho uttaler i dag til den portugisiske avisen A Bola at han tror at Benfica kan slå Liverpool ut av Champions League. Portugiserne danket som kjent ut Manchester United i gruppespillet, og Chelsea-manageren tror at Liverpool nå kan lide samme skjebne.

- Jeg tror Benfica har kapasitet til å nå langt, sier Mourinho om klubben han ledet i en kort periode før han sluttet seg til Porto.

- Liverpool kan slås, men de er også i stand til å eliminere Benfica. Liverpool forsvarer seg veldig godt, og det er vanskelig å gjøre mål mot dem. Når du spiller mot dem må du bruke hodet, og ikke bare hjertet. Et lag som spiller mot Liverpool med hjertet vil ikke gjøre mål og vil bli straffet på kontringer. Det er to store klubber som møtes, og det vil bli to store kamper, slår han fast.

Mourinho avslører også at Benfica ikke har spurt han til råds før møtene med Liverpool.

- Nei, de har ikke spurt om min hjelp i det heletatt. De skal spille mot et engelsk lag. Et lag fra landet der jeg jobber. Men jeg har en følelse av at Benfica ikke vil spørre meg om noe. Men de har selv kompetente folk, sier han.

Clattenburg i to kamper på rad
Etter å ha satt sinnene i kok i begge leire under kampen mellom Bolton og Liverpool på mandag, har Mark Clattenburg blitt satt opp til å dømme sin andre Liverpool-kamp på under en uke. Pipeblåseren har nemlig fått oppgaven med å dømme 3.runde i FA-cupen mellom Luton og Liverpool på Kenilworth Road kommende lørdag. Som linjemenn får Clattenburg med seg herrene Babski og Bryan, mens Mr. Beeby er satt opp som fjerdedommer.