Gerrard etterlyser killer-instinkt

Steven Gerrard var ikke fornøyd med måten England lot Paraguay komme inn igjen i kampen på, etter engelskmennenes tidlige scoring. Nå setter han fokus på problemet.

Etter Englands åpningskamp i VM, 1-0 seieren over Paraguay på lørdag, mener nå Steven Gerrard at laget med de tre løvene på brystet må bli bedre til å avgjøre kamper de fører på et tidligere tidspunkt. England hadde som kjent flere muligheter til å sette inn mål nummer to i den første halvtimen mot sør-amerikanerne, men klarte det ikke.

- Vi må lære oss til å gjøre mål nummer to og tre, og avgjøre kamper tidligere. Det vil gjøre kamper som den på lørdag lettere mot slutten for oss. Vi spilte med høy intensitet i første omgang, men det viste seg å være umulig for oss å gjøre det i 90 minutter. Fem minutter ut i andre omgang begynte varmen å påvirke oss, og vi fikk problemer mot slutten, innrømmer Liverpool-kapteinen.

Gerrard klarte å bli kvitt hofte- og ryggproblemene i tide til å rekke kampen i Frankfurt, og scouseren regner også med å spille i Englands neste kamp, mot Trinidad & Tobago på torsdag.

- Jeg fikk noen spark i møtet med Paraguay, og har noen hevelser. Men det er bare småtteri. Jeg fryktet at ryggsmertene skulle føre til at jeg ikke kunne spille denne kampen, men jeg klarte å fullføre. Jeg har jobbet hardt sammen med fysioterapeutene, og alt er bra nå, sier han.

Gerrard har også tro på at Michael Owen vil finne tilbake til scoringstaktene, etter at den tidligere Liverpool-spissen skuffet stort mot Paraguay.

- Michael har virket skarp på trening, og han virket også på hugget i privatlandskampen mot Jamaica. Han gjorde ikke mål mot Paraguay, men han kan godt gjøre ett eller to i vår neste kamp.