Gerrard gir seg ikke uten kamp

Liverpool-kaptein Steven Gerrard bebuder at hans lag ikke vil gi seg uten sverdslag mot Benfica. - Andreplass i ligaen og seier i Champions League er fortsatt målet, sier han.

Steven Gerrard akter ikke å gi slipp på sin Europa-trone uten en durabelig kamp. Det bedyrer han før onsdagens returmøte med Benfica på Anfield. Portugiserne tar med seg en 1-0 ledelse til Merseyside, og trass i at Liverpool har slitt med å score den siste tiden er kapteinen sikker på at de røde har nok krutt i støvlene til å beseire Lisboa-klubben.

- Det er ingen tvil om at vi er et bedre lag enn vi var da vi vant europacupen i fjor, og vi akter ikke å gi fra oss mestertittelen uten sverdslag. Benfica-kampen blir utrolig viktig for oss, og jeg tror alle vil få se hvor målbevisste vi er med tanke på å forsvare tittelen onsdag kveld. Vi ligger under med ett mål etter den første kampen, men stemningen i troppen tilsier at vi fortsatt kan gå videre, uttaler kapteinen til liverpoolfc.tv i dag.

- Ingen lag ser frem til å komme til Anfield. Vi hadde noen store kvelder her i fjor, mot Olympiakos, Juventus og Chelsea, og vi trenger en ny kveld av den typen mot Benfica. Vi må spille med høyt tempo, og prøve å holde dem ute av kampen på deres egen banehalvdel, akkurat som vi har gjorde med så mange lag i Champions League på Anfield i fjor.

- Etter hva jeg så av Benfica i den første kampen, tror jeg at vi kan snu dette til vår favør. Dersom vi får det første målet, tror jeg det vil ta mye av motet fra dem. Da vil også våre supportere føle at ting går vår vei, og vi vil kaste oss over dem.

- Lag sliter mot oss om vi spiller med høyt nok tempo. Det er dette som har gjort oss så vanskelige å møte på Anfield. Det fine dette året er at vi har vist fremgang i ligaen. Det er noen få biter som mangler i puslespillet, men vi satser fortsatt på å bli nummer to bak Chelsea og målet er også å vinne europacupen igjen, slår Gerrard fast.