Gerrard har glemt Chelsea

Steven Gerrard har skrinlagt tankene om en overgang for alltid. Fem røde kjemper om UEFA-stemmer. Jol vil angripe.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard uttaler i dag til engelske medier at han nå har lagt tankene om Chelsea helt og holdent bak seg en gang for alle. Scouseren holdt på å ende opp på Stamford Bridge to sommere på rad, men etter mye frem og tilbake klarte han ikke å forlate barndomsklubben.

Nå uttaler Gerrard at han er overbevist om at han har tatt den riktige avgjørelsen, ved å forbli på Anfield.

- Chelsea-greiene har jeg lagt fullstendig bak meg nå, og jeg tenker kun på det når jeg får direkte spørsmål om saken, sier Gerrard med krav på å bli trodd.

- Jeg må innrømme at Chelsea tiltalte meg på et tidspunkt, men ikke lenger nå. Det påvirket mine prestasjoner på banen. Når jeg nå ser tilbake, føler jeg at jeg tok den riktige beslutningen.

- Ikke misforstå meg. Alle vet at Chelsea vil vinne mange trofeer, men Liverpool er mitt hjem. Og det er en spesiell plass å jobbe. Jeg føler meg som en del av en stor familie her på Anfield.

- Nå spiller jeg uten å være tynget av plagsomme tanker om en overgang, og formen min er bra. Jeg har aldri vært så stabil som nå, og jeg jobber hardt på trening.

- Jeg elsker å være kaptein for denne klubben, og jeg føler et veldig ansvar for resultatene vi oppnår i kampene. Dersom jeg spiller dårlig, og vi taper, legger jeg all skyld på meg selv. Jeg tar det faktisk personlig om laget ikke spiller bra. Men jeg har spilt mye bedre etter at jeg ble kaptein. En dag håper jeg å bli kaptein for England også, avslutter Gerrard.

Fem røde kjemper om heder og ære
Det er bare to dager igjen av den prestisjefylte ”UEFA Team of the Year”-avstemningen. Fem røde kjemper om heder og ære. Rafael Benitez (trener), Jan Kromkamp (høyreback), Jamie Carragher (midtstopper), Luis Garcia (høyre midtbane) og Steven Gerrard (sentral midtbane) er alle blant de nominerte for de individuelle utmerkelsene.

Totalt har 60 spillere og trenere blitt håndplukket av UEFA basert på sine prestasjoner i 2005. Du kan avgi din stemme her.

Jol vil angripe Liverpool
Tottenham-manager Martin Jol uttaler i dag at hans lag kommer til Anfield for å angripe i helgen. Nederlenderen insisterer på at hans gutter kommer til å gå for alle tre poengene, og ikke satse på uavgjort.

- I fjor gjorde vi en bra kamp på Anfield, men vi har en tendens til alltid å spille uavgjort mot Liverpool. Vi var nær ved å vinne i fjor, da vi ledet både 1-0 og 2-1, men de kom tilbake og utlignet. Liverpool er et kvalitetslag, med sterke spillere selv på benken. Du kan ikke gi bort ballen på Anfield, for da vil du bli lagt under press, sier Jol.

- Vi må angripe dem, slik som Luton gjorde i FA-cupen. Luton brukte opp all sin energi på å angripe dem, og Liverpool kom tilbake og gjorde fem mål. Men vi har spillere som kan spille fotball, og sette Liverpool under press. Noen ganger må du sørge for å få lag som Liverpool over på defensiven. Jeg ønsker at vi skal ta initiativet i kampen, og skape sjanser. Klarer vi ikke det, har vi ikke en sjanse.

- Slipper vi opp presset, vil spillere som Crouch på topp bli foret med crossballer, og Gerrard vil angripe rommet han legger ballen ned i. Vi må finne en måte å unngå dette på, skal vi vinne denne kampen, avslutter Jol.