Gerrard og Fowler deltar i minnemarkering

Steven Gerrard og Robbie Fowler deltar i minnegudstjenesten for Hillsborough-markeringen. Rick Parry ut mot offsideregelen og tolkningen av regelverket.

Lørdag 15. april samles pårørende, supportere, spillere og ansatte i Liverpool Football Club seg til minnemarkering for de omkomne på Hillsborough. For første gang på ti år vil en av dagens spillere delta aktivt.

Både Robbie Fowler og Steven Gerrard skal lese fra Bibelen under markeringen. Det er ti år siden en spiller sist deltok aktivt.Tidligere har Alan Hansen, Bruce Grobbelaar og John Aldridge deltatt på tilsvarende måte.

Som vanlig vil det bli innledet ett minutts stillhet klokken 16.06 (norsk tid). Det var da semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989 ble stoppet av dommeren og man begynte å skjønne at menneskeliv var i ferd med å gå tapt.

Navnene på de 96 omkomne bli lest opp samtidig som et lys blir tent.

Det ventes mer folk enn tidligere på 17.årsdagen og arrangøren ber alle om å være innenfor portene til klokken 14 (engelsk tid).

Hillsborough har gjort et uslettelig inntrykk på supportere over hele verden. Fortsatt bærer klubben og dens trofaste tilhengerskare preg av det som skjedde for tribunene i Sheffield.  Dersom du vil vite mer om Hillsborough og hva som skjedde for 17 år siden kan du klikke her.

Rick ParryParry om offside-tolkningen
Liverpools Chief Executive, Rick Parry, er en av mange som er frustrert over inkonsekvensen i dommernes tolkning av offsideregelen. I hans faste spalte i klubbens offisielle magasin kritiserer han dommerne og assistentene. Parry skriver blant annet:

”Kan noen forklare meg hvorfor Sami Hyypiäs mål (mot Everton, red anmerk) ble underkjent mens Shola Ameobis mål ble godkjent en uke tidligere?

Kan noen forklare meg hvorfor Peter Crouch ble vinket av for offsiden, mens Alan Shearer ikke ble det i nesten identiske situasjoner? Måten reglene skal tolkes på og inkonsekvensen er absurd.

Jeg ønsker ikke klage på min syke mor. De to siste episodene har til slutt ikke hatt innvirkning på sluttresultatet. Vi vet imidlertid alle hva som skjedde da Robbie Fowler ”scoret” mot Charlton. Det ble dømt offside og vi mistet to verdifulle poeng. Vi er avhengig av at dommerne opptrer korrekt i slike situasjoner. Enkelte mener faktisk det vil være bedre å gå tilbake til de gamle reglene.

Jeg mener det blir feil å gå bakover i tiden. Samtidig er det ingen tvil om at offsidereglen har ført til mye inkonsekvens dømming. Regelen om å ”være en del av spillet” har blitt erstattet med en ”aktiv del av spillet”. Terry Venables har sagt at hvis en spiss ikke er den del av spillet, hva gjør han da på banen? Det er et godt poeng.

Assistentdommerne skal i utgangspunktet gi dommeren tid til å tolke regelverket riktig når det gjelder vurderingen av regelen ”aktiv del av spillet” eller ei. Det gjør at flagget kommer opp sent, noe som i seg selv kan være forvirrende for tribunesliterne. Likevel så vi at flagget kom opp tidlig mot Robbie og Sami – bare for å gjøre forvirringen større. Jeg kan huske tre situasjoner i våre kamper denne sesongen. Vi har hatt to mål feilaktig underkjent, motstanderen ett. Det blir sagt at alt jevner seg ut i løpet av en sesong. Likevel mener jeg at det må bli slutt på kontroversene og forvirringen rundt dette regelverket”.