Gerrard runder 50 landskamper

Med spill i EM-kvalifiseringskampene mot Andorra og Makedonia den kommende uken vil Steven Gerrard runde 50 landskamper for England. Uten mange skadeforfall kunne det ha vært langt flere.

Steven Gerrard runder 50 landskamper for England om han spiller både mot Andorra og Makedonia den kommende uken. Scouseren tror at det engelske landslaget vil slå tilbake i EM-kvalifiseringen etter å ha røket ut av VM på straffespark.

- Jeg burde ha rundet 50 landskamper for lenge siden, men skader har forkludret det. Men jeg fryder meg over å nå 50 nå. Alle i troppen motiveres av minnene fra VM. Man kunne se i privatlandskampen mot Hellas at vi er ivrige etter å bevise at vi har det som skal til for å gå til topps, sier Gerrard til engelsk presse.

England vant som kjent hele 4-0 over Hellas i den første kampen under Steve McClarens ledelse. Vesle Andorra, som er ranket som nummer 132 i verden, bør således være lett match for Gerrard & Co.

- Det viktigste er å kvalifisere seg for EM, men vi ønsker også å vinne med stil. Det vil alltid hvile mye press på det engelske landslaget, da vi har mange kvalitetsspillere i troppen. Vi må bli mer stabile enn vi har vært, da det er den eneste måten å oppnå suksess på. Tidligere har vi spilt mer som individualister enn som et lag. Det må det bli slutt på. Det er ikke noen lette kamper i EM-kvalifiseringen, og Andorra er et potensielt bananskall for oss. Vi må vise dem respekt på forhånd, og så må vi sørge for at vi gjør en god kamp, og slår dem komfortabelt, legger han til.

Gerrard avslører ellers at McClaren ønsker å benytte han i flere ulike roller på landslaget fremover.

- Vi kommer til å bruke flere ulike formasjoner, men jeg vil være klar uansett hvilken posisjon jeg skal spille i, forkynner scouseren.

McClarens tropp ble samlet i Manchester allerede på tirsdag. Gerrard skal spille på Old Trafford for første gang etter at han uttrykte sin ærlige og oppriktige mening om Manchester United i boken sin. Blant annet forteller han om hvordan han ble lært til å ”hate” Old Trafford-klubben i barndommen, og kom med en noe uheldig formulering om at han ønsker United ”døde” i de 90 minuttene kampene mellom lagene pågår. Gerrard kritiserer også Cristiano Ronaldo sterkt for at han fikk Wayne Rooney utvist under VM i boken. Scouseren kan således ikke vente seg noen varm velkomst av United-fansen i helgen.

- Avisoverskriftene som boken skapte var alt for sterke. Det jeg har sagt er at jeg har stor respekt for Manchester United, men når vi møter dem på banen ønsker jeg desperat å vinne kampene og gjøre alt som står i min makt for oppnå dette målet. Det ønsker jeg å presisere. Jeg har for øvrig aldri blitt ønsket særlig velkommen til Old Trafford, så det er jeg vant med. Jeg er ikke sikker på om United-publikumet vil bue på meg på lørdag, men jeg ønsker virkelig at Manchester United-fans forstår hva jeg mener, og ikke tar dette bokstavelig, kommenterer han.

Gerrard hyller også klubbkamerat Peter Crouch sin inntreden på landslaget. Spissen har som kjent gjort 8 mål på 12 kamper for England.

- Peters form for England har vært fantastisk, og han gjør det veldig vanskelig for manageren å sette han ut av laget. Han blir ofte kritisert, men beviser stadig vekk at folk tar feil. Jeg håper han fortsetter slik han stevner. Jeg føler han er en spiller jeg går bra i spann med, og han er en god spiller.

Reina og Kennedy fyller år
Liverpool-keeper Jose Reina fyller 24 år i dag, mens Liverpool-legenden Alan Kennedy feirer sin 52 årsdag. Vi gratulerer!

Reina kom som kjent til Liverpool fra Villareal for £6M i fjor sommer, og har så langt spilt 58 kamper for klubben. Han har holdt nullen i 30 av disse! I løpet av sitt første år på Merseyside har målvakten fått med seg vinnermedaljer i supercupen, FA-cupen og Community Shield.

Kennedy blir husket best for seiersmålene i to Europacupfinaler, men han sanket også fem ligatitler og fire vinnermedaljer fra ligacupen i løpet av sine sju år og 359 kamper for Liverpool.