Gerrard ser mot lysere fremtid

Steven Gerrard er optimistisk både med hensyn til resten av denne sesongen og de kommende år med investeringer utenfra. Han starter imidlertid neppe i kveld.

I et intervju med Liverpool Echo forteller Steven Gerrard hvorfor de røde nå har funnet formen etter en skuffende sesonginnledning, hvordan han ser på kveldens kvartfinale mot Arsenal, og inntrykket etter å ha møtt DIC.

- Vi spiller mye bedre nå og vi er stabilt tilbake på vårt egentlige nivå for første gangen denne sesongen, sier kapteinen for laget som har 11-0 på de tre siste ligakampene.  – Vi holder buret rent, vi scorer mål, og det viktigste, vi jobber hardt for resultatene.

- Jeg tror det som har skjedd er at våre nye kjøp nå er etablerte og har begynt å vise alle hva de kan gjøre.  Craig Bellamy og Jermaine Pennant fortjener mye kreditt for hvordan de har spilt de siste ukene.

- Det andre er, at etablerte spillere som Xabi, Carra og meg selv har funnet formen samtidig.  Det frustrerende er at en treg start har gjort at vi igjen har kommet på etterskudd.  Det at vi har mistet poeng ute mot Sheffield U, Middlesbrough og Everton er det som har blitt kostbart.

- Hvis noen spør meg om vi kan kjempe om tittelen denne sesongen må jeg være ærlig å si at det er vanskelig å svare på.  Jeg har en naturlig optimistisk innstilling og gir aldri opp, men samtidig må du være realistisk.  Det er de fem eller seks tåpelige poengene som vi tapte tidlig i sesongen som gjør at vi henger etter, men slik som vi spiller nå er det ikke stor forskjell på kvaliteten.

Ifølge Echo er det lite trolig at kapteinen blir risikert mot Arsenal.  Steven håper uansett at Rafa tar ut et sterkt lag mot et reservepreget Arsenal.

- Jeg har ingen peiling på hvilket lag som manageren har tenkt å bruke i kveld, men han vil ønske å velge et sterkt mannskap som kan slå Arsenal.  Jeg tviler på at han vil ta for mange risker med å sette inn ungdommer denne gangen, grubler Gerrard.

- Når du har kommet til kvartfinalen skjønner du hvor nærme du er et nytt trofé, og vi ønsker alle å komme tilbake til Cardiff.

- Jeg liker ikke ordet revansje i fotball, men etter tapet for Arsenal i ligaen kunne det vært fint å få vist vår virkelige kvalitet i cupkampene i kveld og i FA-Cupen.

Steven Gerrard var også en av dem som møtte representanter for DIC, selskapet fra Dubai som etter alle solemerker vil investere i Liverpool FC i løpet av de nærmeste ukene.

- Det var bare et kort møte, men Rick Parry og formannen introduserte Carra og meg selv for representantene fra Dubai.  De ønsket bare å la oss få vite hva som holdt på å skje og forsikre oss om at de hadde som mål å bringe oss framover både på og utenfor banen.

- Vi synes det var bra at de tok seg tid til å snakke med oss, og vi forlot møtet med en virkelig positiv følelse angående vår fremtid.

- Alle ønsker å være med i en klubb som kan kjempe om tittelen i Premier League, slik at når nye folk kommer inn og forsikrer deg om at det er deres ambisjon da gjør det at alle føler seg bra.

- Vi føler at det er lys i enden av tunnelen nå, og jeg synes både Rick og formannen fortjener stor honnør for det harde arbeidet de har lagt ned for at dette kan bli mulig.  Det at de ønsket å snakke med Carra og meg understreker også hvor viktig det er å ha en lokal forbindelse, og jeg fikk inntrykk av at de hadde forståelsen av det.