Gerrard sikret England puljeseieren

Med en susende heading drøye fem minutter før full tid sørget Steven Gerrard for at England slipper å møte vertsnasjonen Tyskland når cupspillet starter i VM.

Tyskland banket Ecuador i ettermiddag, og hadde dermed satt dagsorden når England og Sverige møttes i Køln i kveld. Begge lagene ønsket å vinne gruppe B for å unngå vertsnasjonen i neste kamp i sluttspillet, og svenskene måtte slå England for å klare dette.

Som ventet var bare en Liverpool-spiller å finne i Englands startoppstilling, nemlig Jamie Carragher på høyrebacken. Carra spille en kamp på den jevne, og var på banen i samfulle 90 minutter. Forsvareren var imidlertid ikke enslig Liverpool-svale lenge. Allerede i kampens første minutt pådro Michael Owen seg en stygg vridning i høyrekneet, og måtte bæres av banen med en tilsynelatende alvorlig skade. Dermed gikk Sven Göran Erikssons plan om å hvile spillerne med gule kort i vasken, ettersom Peter Crouch måtte kastes innpå.

England dominerte stort før pause, og tok fortjent ledelsen på et herlig skudd fra distanse signert Joe Cole. I andre omgang snudde svenskene kampbildet på hodet. De utlignet bare seks minutter ut i omgangen, og førte deretter kampen. England hadde imidlertid et hemmelig våpen sittende på benken i form av Steven Gerrard. Etter 69 minutter erstattet Liverpool-kapteinen en tydelig misfornøyd og forbannet Wayne Rooney. Det trekket skulle imidlertid vise seg å være en genistrek av Svennis, og kan i ettertid også vise seg å bli gull verdt.

Like etter innbyttet reddet Gerrard nemlig et svensk skudd på målstreken, og i det 85 minutt headet han et Joe Cole-innlegg kontant bak Isaksson i Sveriges mål, og England var i praksis puljevinnere i gruppe B allerede da. Det hjalp fint lite at svenskene utlignet til 2-2 på overtid. Sverige må møte Tyskland i åttendedelsfinalene på lørdag, mens England møter Ecuador på søndag.

- Det viktige i kveld var å vinne gruppen, og det er hva vi har klart. Jeg syntes vi spilte litt bedre i denne kampen enn i de forrige, men vi forsvarte oss ikke særlig bra på dødballer og det er noe vi må jobbe med på trening, uttalte Gerrard til pressen umiddelbart etter kampslutt.

- Pasningene og bevegelsene stoppet opp for oss i andre omgang. Vi prøvde å jobbe hardt og holde tempoet oppe, men fra benken så det veldig vanskelig ut. Manageren ønsket at jeg skulle innpå for å prøve og tilføre midtbanen litt mer energi, la han til.