Gerrard tror fortsatt på gull

Steven Gerrard tror fortsatt det er mulig å ta ligagull, selv om det er langt frem til Manchester United og Chelsea. Han ser imidlertid lysere på situasjonen enn på samme tid for to år siden.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard sier foran dagens meget viktige bortekamp mot Arsenal at de røde slett ikke har gitt opp håpet om en ligatittel denne sesongen ennå. Men han innrømmer samtidig at dersom det skal bli en realitet må borteformen forbedres dramatisk.

- Mange folk ser nå ut til å tro at vi sikter oss inn mot en tredje- eller fjerdeplass nå, men jeg tenker ikke på den måten. Slik ligaen har startet denne sesongen, tror jeg topplagene vil tape flere kamper i år enn i fjor. Forhåpentligvis kan Chelsea og Manchester United gå på slike smeller som vi har gjort, og da er det viktig at vi utnytter dette, mener kapteinen.

- Men borteformen må bli bedre. Vi vet det har vært vårt problem. I Champions League har vi vært sterke og stabile, og vi er nå videre fra gruppen med to kamper igjen å spille. I fjor var vi videre med en kamp igjen å spille, og sesongen før det gikk vi videre etter vår siste kamp mot Olympiakos. Det viser at vi har blitt et bedre lag og at vi har en bedre tropp nå, sier han i et intervju med Press Association.

- Vi blir imidlertid fortsatt kritisert for formen vår i ligaen. Jeg husker at vi på denne tiden for to år siden også hadde problemer i ligaen, og fikk mye kritikk. Da gikk vi hen og vant Champions League. Jeg ville uten å nøle takket ja til et slikt utfall nå også. Men nå har vi tatt seks poeng på våre to siste ligakamper, og er videre til cupspillet i Champions League. Jeg synes alt ser mye lysere ut nå enn den gang, avslutter Gerrard.