Gerrard ute mot Blackburn

Sky Sports bekrefter at Steven Gerrard ikke er med i troppen som er kommet til Ewood Park. Xabi Alonso om hvordan Blackburn skal beseires. Clemence roser Reina.

Problemer med hamstring
Ifølge ikke bekreftede rapporter har kaptein Steven Gerrard fått kjenning med en hamstring skade og har ikke blitt med spillerbussen til Blackburn.  Det siste bekreftes av Sky Sports.  Det gjør at Djibril Cissé eller Jan Kromkamp ventelig vil dekke midtbanens høyreside, avhengig av hvor offensivt manager Rafael Benitez vil satse mot laget som ligger som nr.6 i Premier League.  Det skal ikke være noen fare for at Steven ikke blir klar til semifinalen mot Chelsea.

Xabi: - Hurtig pasningspill
Siden Steven Gerrard ikke spiller i dag vil Xabi Alonso få ytterligere ansvar som lagets ballfordeler.  Den eleganten spanjolen forventer en vanskelig kamp i Lancashire, men mener at han har oppskriften for hvordan man skal ta tre poeng mot Blackburn.

- Dette blir en hard kamp for Liverpool, understreker Xabi.  – Blackburn har en veldig aggressiv spillestil, slik at vi vet at de vil jage oss og hele tiden prøve å vinne tilbake ballen når vi har den.  Den beste måten å håndtere dette vil være å spille et hurtig pasningspill.  På den måten kan vi håndtere deres fysiske styrke og sterke press på ballfører.

- En som illusterer stilen til Blackburn er Robbie Savage.  Han spiller hver kamp som om den skulle være hans siste.

- Jeg synes ikke vi kan være for skuffet med vår form.  Vi har gjort vårt beste med Manchester United har også vært gode, slik at det er veldig vanskelig å ta dem igjen.  Alt vi kan gjøre er å prøve det vi kan, noe som betyr å vinne hver kamp.

Legende om Pepe
Ray Clemence er av mange regnet som tidenes beste keeper i Liverpool.  Mannen som dominerte mellom Liverpools stenger på 70-tallet sier at han er imponert over dagens keeper, Pepe Reina, men at det ennå er for tidlig å felle noen endelig dom.

- Da jeg kom inn på førstelaget til Liverpool hadde jeg mye å takke spillere som Ron Yeats og Tommy Smith, og den erfaringen de hadde.  Reina har tjent på å spille bak folk som Jamie Carragher og Sami Hyypiä.  Alle keepere vil fortelle deg at det ikke er noe bedre enn å spille bak et etablert forsvar.

- Ut fra det jeg har sett, er det arbeidet på streken og hans evne til å ta de riktige avgjørelsene, som har imponert meg mest hos Reina.  Det er fortsatt et par områder som han må jobbe mer med, spesielt  når det blir spilt farlige baller inn i feltet og det er mange spillere foran ham, men han synes å ha evnen til å se farene og lese hvor ballen kommer.

- Han har gjort det bra i sine første 50 kamper, men hos Liverpool er det likevel kort tid.  Det som er viktig er at han nå fortsetter på samme måte.