Gjensyn med Sinama-Pongolle

Liverpools reservelag stiller med Dudek i mål når de får gjensyn med Florent Sinama-Pongolle på Ewood Park i kveld. Benitez oppfordrer britiske kolleger til å prøve seg utenlands.

Florent Sinama-Pongolle spiller mot Liverpool for Blackburns reservelag i kveld. Lancashire-klubben stiller med et relativt sterkt lag når de røde gjester Ewood Park, i det som blir en forsmak på søndagens kamp mellom de to klubbenes førstelag.

I tillegg til Sinama-Pongolle stiller Rovers med Shefki Kuqi i angrepet, så her får Liverpools unge forsvar noe å bryne seg på. Også i de bakre rekker stiller Blackburn med et sterkt kort i Lorenzo Amoruso. Forsvarsspilleren er på vei tilbake etter en ryggskade. Sergio Peter på vingen bidrar også til at Blackburn mønstrer et svært rutinert mannskap.

Liverpool stiller også med en erfaren mann i de bakre rekker, da Jerzy Dudek skal vokte buret for de røde i kveldens kamp. Ellers består laget av unge spillere som Jack Hobbs, Godwin Antwi, Paul Anderson, Adam Hammill og Miki Roque. Spillere som alle er ventet å spille i finalen i FA Youth Cup for de røde på torsdag.

Da de to lagene møttes i oktober vant Blackburn lett 3-0.

Kveldens kamp på Ewood Park starter klokken 20.00 norsk tid. Liverpool.no har en mann tilstede på kampen, og vi vil oppdatere de viktigste hendelsene fortløpende.

Blackburns lag: Lee; Kane, Amoruso, Nolan, Olsson; Peter, Stopforth, Byrom, Woods; Kuqi, Sinama-Pongolle. Reserver: Garner, Jones, Barr, Treacy, King.

Liverpools lag: Jerzy Dudek, Antonio Barragan, James Smith, Godwin Antwi, Danny O’Donnell, Jack Hobbs, Paul Anderson, Miki Roque, Ramon Calliste, Danny Guthrie, Adam Hammill. Reserver: Robbie Foy, David Martin, Calum Woods, Besian Idrizaj, Ryan Flynn.

Rafa oppfordrer britiske managere til å prøve seg utenlands
I et intervju med websiden til League Managers Association sier Rafael Benitez at han tror britiske managere burde utvide sine horisonter ved å ta jobber i utlandet.

- Jeg tror det er to-tre land hvor det er mye penger i fotball. Jeg snakker da om Spania, England og Italia. Det er lett for managere å bli i hjemlandet når de vet at de kan tjene mye penger der. Før noen av oss reiste utenlands var det heller ikke særlig vanlig at spanske managere søkte jobber i utlandet. Men nå er det flere som følger i våre spor, forteller Liverpool-manageren.

- Jeg tror det ville ha vært en fordel for engelsk fotball om et par engelske managere hadde prøvd lykken i utlandet.

Benitez slår fast at det slett ikke behøver å være enkelt å lykkes i utlandet, men mener det ikke bør hindre managere i å søke nye utfordringer.

- Terry Venables reiste til Barcelona, og slikt er ikke enkelt. Toppklubbene vil ha managere med erfaring, så det er ikke lett å slippe til. Men av og til får utlendinger innpass, slår han fast.