González er optimistisk

Mark González tror han spiller for Liverpool neste sesong. Om veien videre i kampen om arbeidstillatelse i England. Gary Neville fikk appell avvist.

Liverpool fikk ikke innvilget arbeidstillatelse for Mark González i januar. Derfor ble 21-åringen utlånt til Real Sociedad for resten av sesongen. Liverpool vil til sommeren sende inn en ny søknad om arbeidstillatelse samtidig som det jobbes med å få spansk pass for chileneren.
- Jeg hørt at det går svært bra fremover med pass-søknaden, så la oss håpe at jeg kan få spansk EU-pass, som jeg tror skal være tilstrekkelig for å spille i Storbritannia uten å trenge arbeidstillatelse, forteller González til LFC Magazine.

- Det er visse betingelser de krever. Først må landslaget man spiller for være blant de 70 på FIFA-rankingen. Chile lå lavere enn det da vi søkte.

- Så må man ha spilt 75% av landslagets kamper, noe jeg har gjort. Problemet var å være blant de 70 på FIFA-rankingen.

- Hvordan kan det være min feil at landslaget mitt ikke er blant de 70 beste? Det er ikke slik at jeg spiller for dem alene.

- Vi ser på to måter å få spansk statsborgerskap på, og med det et spansk EU-pass. Først gjennom bosted og tiden jeg har tilbrakt i Albacete og nå Sociedad. Man må ha vært her i Spania i to år. Så på spanske slektninger i min fars familie. Nå har vi en søknad for spansk pass på gang.

- Så fort jeg får det, tror jeg det ikke skal bli noen problemer. Det har gjort meg mer bestemt på å lykkes i England med Liverpool.

FA avviste Gary Nevilles appell
Manchester United-kaptein Gary Neville har i dag fått avvist sin appell av FA om å ilegge ham bot for usømmelig oppførsel i forbindelse med målfeiringen hans i kampen mot Liverpool på Old Trafford 22.januar. Sidebacken fikk £5000 i bot for sin usedvanlig provoserende feiring av Rio Ferdinands scoring, der han løp over hele banen for å gestikulere foran Liverpools supportere. Neville rettet i etterkant sterk kritikk mot fotballmyndighetene for denne avgjørelsen fordi han syntes dette ikke var å bringe fotballen i vanry. Straffen blir nå stående.