Gonzalez har slitt med virus

En mystisk virus-sykdom har bidratt til at Mark Gonzalez har fått en noe treg start på Liverpool-karrieren. Derfor smakte det ekstra godt for chileneren å gjøre mål mot Tottenham.

Mark Gonzalez åpnet scoringene for Liverpool mot Tottenham på lørdag. Etter å ha gjort sitt aller første ligamål tror chileneren nå at han kan leve opp til forventningene som blir stilt til han av Anfield-publikumet.

Det som ikke har kommet frem i nyhetsbildet tidligere er at lynvingen har lidd av en virus-sykdom under sine første måneder i klubben. Det har ført til at chileneren har fått langt mindre spilletid enn de fleste regnet med før seriestart. 21-åringen håper imidlertid at helgens kamp mot Tottenham vil vise seg å bli vendepunktet i så måte.

- Jeg liker tanken på at Liverpool-supporterne visste hvem jeg var og fulgte karrieren min før jeg begynte å spille for klubben. De vet hvilken type spiller jeg er, og hvilke kvaliteter jeg besitter. Nå er det opp til meg å vise at jeg duger også på dette nivået, sier Gonzalez til Liverpool Echo i dag.

- Jeg føler jeg kan bidra med mange scoringer og kreativt spill her, akkurat som i Spania. Jeg jakter alltid på scoringer, og jeg tror jeg er i stand til å innfri forventningene. Jeg ønsker å vise meg frem. Så langt har jeg ikke fått sjansen til det av flere ulike årsaker. Jeg har ikke fått så mye spilletid ennå, så jeg har ikke rukket å bli vant til engelsk fotball. Forhåpentligvis kommer jeg i siget nå, legger han til.

- Jeg er fornøyd med å ha gjort to mål så langt, og jeg er fast bestemt på å gjøre flere. Jeg var virkelig fornøyd med scoringen mot Tottenham. Spesielt fordi det var viktig for oss å fortsette og vinne. Nå har vi vunnet de to siste kampene, og må fortsette slik om vi vil blande oss inn i kampen om ligatittelen.

- Det har ikke vært enkelt for meg så langt, da jeg ikke har spilt i så mange kamper. Du må spille mye for å lære. Det var et par kamper hvor jeg ikke var med i troppen fordi jeg var syk, men nå er jeg på bedringens vei og følte meg komfortabel på lørdag. Nå må jeg fortsette læringsprosessen.

- Engelsk og spansk fotball er veldig ulik. Tempoet og det fysiske aspektet av spillet er mye mer fremtredende her. Jeg har jobbet mye med fysikken. Du må også løpe mye mer her i England enn jeg har vært vant med fra tidligere.

Bellamy håper lykken snur
Craig Bellamy har ikke hatt marginene på sin side den siste tiden, og også i helgen ble det stolpe ut for waliseren mot Tottenham. Nå innrømmer spissen at han begynner å bli bekymret med tanke på uttellingen foran mål, og lengter etter å gjøre sitt første ligamål for klubben.

- Mot Tottenham satte jeg ballen i stolpen. Det er slik det er for øyeblikket. Ting går ikke min vei. Men jeg har hatt slike perioder tidligere i karrieren også. Det er mulig jeg binder meg for mye foran mål, uttaler han til Liverpool Echo i dag.

- Jeg tror jeg legger ekstra press på meg selv, fordi jeg spiller for klubben jeg holdt med som guttunge. Jeg krever mye av meg selv. Det jeg ikke liker er at måltørken gjør meg bekymret. Det forstyrrer nemlig spillet mitt.

- Andre spillere gjør målene for øyeblikket, og resten av spillet mitt er greit. Jeg gjør løpene og skaper sjanser for andre. Det er uttellingen som ikke står i stil. I en klubb som Liverpool blir du dømt ut i fra hvor mange mål du scorer som spiss, og derfor håper jeg det løsner snart.