Gonzalez imponerer i Spania

Mark Gonzalez imponerer stort i La Liga, om man skal tro Rafael Benitez. Agger tvilsom til Bolton-kampen. Hamann har vært ryggskadet. Crouch med første spark på lykkeball.

Rafael Benitez beskriver i dag Mark Gonzalez sitt låneopphold i Real Sociedad som en suksess. Manageren tror chileneren kommer til å gjøre inntrykk på Anfield når neste sesong blåses i gang. 21-åringen har gjort seg bemerket i La Liga etter at han returnerte til Spania i januar, etter å ha blitt tvunget til låneoppholdet på grunn av at han ikke fikk innvilget arbeidstillatelse i England.

Benitez regner med at alle hindringer for at landslagsspilleren kan jobbe i England blir ryddet av veien innen sommeren, og han skjuler ikke akkurat sin begeistring for tanken på at sør-amerikaneren skal spille sin fotball på Merseyside.

- Mark spiller virkelig bra i Spania. Han har vært en av de beste spillerne hos Real Sociedad, og alle rapporter jeg har fått om han har vært imponerende. Han har spilt bra kamper mot alle toppklubbene i Spania, inkludert klubbene som har gjort det bra i Champions League, og har kommet godt fra møtet med noen av de beste forsvarsspillerne i Europa, erklærer Rafa.

- Han har vist at han kan bli en fantastisk tilvekst for oss når han får sjansen. Jeg vet våre supportere vil like han på grunn av kvalitetene han besitter. Han har fart, er teknisk begavet og er modig, sier spanjolen til Liverpool Echo i dag.

- Jeg er sikker på at Liverpool-supporterne vil få se mange underholdende kamper med Gonzalez på banen, legger han til.

Gonzalez har som kjent forhåpninger om å sikre seg europeisk pass før neste sesong starter. Skjer ikke det må man gjennom en ny periode med usikkerhet om hvorvidt chileneren tilfredstiller kravene til arbeidstillatelse. Benitez og hans speidere skal ha satt sammen en imponerende video med høydepunkter fra Gonzalez sine opphold i Albacete og Real Sociedad, i tilfelle man må søke på nytt om arbeidstillatelse.

- Mark var skadet så lenge at han trengte tid for å vinne tilbake fysikken sin. Nå er han tilbake på det nivået han var da vi bestemte oss for å kjøpe han, mener Benitez.

Agger sliter fortsatt med leggskaden
Liverpool Echo melder ellers i ettermiddag at Daniel Agger sannsynligvis er uaktuell til søndagens kamp mot Bolton, fordi leggskaden han pådro seg i reservelagskampen mot Everton for en tid tilbake fortsatt plager dansken. Dette er en skade som Agger har hatt føling med i flere uker nå.



Hamann tilbake etter ryggskade

Det kommer også fram i dagens Echo at Dietmar Hamann har vært uaktuell for spill de to siste ukene på grunn av en ryggskade. Tyskeren skal nå være restituert igjen, og kan dermed returnere til troppen mot Bolton.



Lykkeball 66 dager før VM

Peter Crouch avduket denne uken en gigantisk 4 meter bred fotball med det klingende navnet ”The Hyundai Goodwill Ball”. Denne ballen skal de nærmeste ukene på en rundtur rundt i England for å samle inn lykkeønskninger til den engelske VM-troppen fra fansen.

Hyundai er en av de offisielle samarbeidspartnerne til sommerens mesterskap i Tyskland, og de har produsert en slik ball for alle de 32 nasjonene som skal delta. Og Liverpool-spiss Crouch fikk altså æren av å gi ballen det første ”sparket” på veien, symboliske 66 dager før Englands åpningskamp mot Paraguay.

- Englands supportere er blant de mest lidenskapelige og inspirerende supporterne i verden, og denne kampanjen gir dem en flott mulighet til å bekjentgjøre sin støtte til laget. Når du spiller i en slik turnering som VM er det fansen som gjør at du yter det lille ekstra. Vi er klar over støtten vi har blant folket, og denne støtten vil utvilsomt gi spillerne et løft i Tyskland. Jeg håper så mange supportere som mulig skriver lykkeønskninger på ballen, sa Crouch under seremonien.