Gonzalez på utlån til Sociedad

Mark Gonzalez vil bli utlånt til Real Sociedad for resten av sesongen, etter at Liverpool har gitt opp sitt siste forsøk på å skaffe chileneren arbeidstillatelse.

Liverpool ga i dag opp sin nye søknad om arbeidstillatelse i Storbrittannia for den chilenske vingen Mark Gonzalez, og dermed må spilleren vente til sommeren før han kan titulere seg som Liverpool-spiller. Merseyside-klubben har som kjent allerede kjøpt chileneren, men han kommer nå ikke til å begynne og jobbe for klubben før han får EU-pass til sommeren. Det er Liverpool Echo som melder dette nå i ettermiddag.

Liverpool har allerede kommet til enighet med Real Sociedad om en utlånsavtale for Gonzalez for resten av sesongen, og chileneren vil dermed returnere til Spania for spill der. De røde venter fortsatt på det endelige svaret fra immigrasjonsmyndighetene, men signalene fra den kanten har vært negative, og Rafael Benitez tok ikke sjansen på å få et nei etter at overgangsvinduet stenges. Det ville ha ført til at Gonzalez ikke ville ha fått verdifull kamptrening denne våren.

Liverpool fikk som kjent avslag på sin første søknad om arbeidstillatelse for chileneren allerede sist sommer, med begrunnelse at Chile ikke var ranket blant de 70 beste nasjonene i verden. Etter den tid har Chile avansert på rankingen, men Liverpools nye søknad denne måneden var basert på at 21-åringen var en etablert landslagsspiller og et enestående talent.

Ettersom responsen fra myndighetene har latt vente på seg, turte man på Anfield altså rett og slett ikke vente lenger før chilenerens nære fremtid ble klarlagt. Benitez ønsket ikke at chileneren skulle falle mellom to stoler, ved å ta sjansen på å vente på et positivt svar i februar. Derfor får Real Sociedad positiv respons på sin forespørsel allerede nå.

Liverpool har avtalt et lån på 6 måneder med Sociedad, og spanjolene venter nå bare på det endelige klarsignalet fra Anfield. Merseyside-klubben håper nå at Gonzalez blir innvilget EU-pass i mai, noe som vil bety at han ikke trenger en spesifikk arbeidstillatelse for å spille for klubben fra neste sesong.

Gonzalez har vært på Merseyside den siste uken, hvor han har gjennomført en medisinsk test, samt noen andre formtester på Melwood. Den sportslige ledelsen i Liverpool skal være svært skuffet over at Gonzalez ikke kan spille for klubben denne vinteren og våren, da Benitez mener at han er god nok til å ha blitt en umiddelbar suksess i Premier League.

Liverpool Echo skriver i dag at spanjolen ville ha kastet han inn på førstelaget i løpet av få uker, dersom han hadde fått sjansen. Benitez skal være sjokkert over den negative innstillingen og arrogansen til panelet som vurderer om Gonzalez er verdig en arbeidstillatelse.

Selv må Gonzalez nå innfinne seg med sin videre skjebne, og belage seg på spill i La liga i månedene som kommer. 

Garcia tror Henry ville ha gjort Barcelona uslåelige
Ryktene går om at Barcelona er ute etter å sikre seg Arsenals Thierry Henry til sommeren. Dersom det skjer, tror Luis Garcia at hans tidligere klubb vil få verdens beste angrepsrekke. Liverpool-spissen sparer ikke på superlativene når han skal beskrive franskmannen.

- Hans fart er enestående. Han er den raskeste spilleren jeg vet om, og han er også veldig sterk. Dermed er han i stand til å gjøre mange mål. Han har allerede 13 mål i ligaen, og det etter å ha stått over 10 kamper på grunn av skade. Dersom han skriver under for Barcelona, vil de få en fryktinngytende angrepsrekke, slår han fast til Sky Sports sitt nettsted.

- Jeg kjenner ikke Henry personlig, men han virker som en person som vil passe inn på Nou Camp. Konkurransen om plassene der vil bli utrolig hard, med Ronaldinho, Eto’o, Giuly, Larsson og Ezquerro i klubben fra før, legger han til.

Garcia selv angrer imidlertid ikke på at han forlot katalanerne til fordel for Liverpool.

- Det var hardt for meg å forlate Barcelona, ettersom jeg akkurat hadde klart å spille meg til en fast plass på laget jeg alltid hadde drømt om å spille for. Det var en vanskelig avgjørelse å ta for meg, og jeg måtte vurdere mange ting. Om ting ikke hadde gått bra for meg i Liverpool ville jeg kanskje ha angret, ettersom Barcelona er hjemstedet mitt. Men nå er jeg lykkelig i Liverpool, avslutter den vesle teknikeren.