Hamann frykter Gerrard

Hamann returnerer til Anfield med sitt Manchester City. Han tror møtet vil bli svært følelsesladet. Stuart Pearce skryter av Didi. God statistikk mot bortesvake City. Rob Styles dømmer.

Dietmar Hamann scoret 11 mål og spilte 283 kamper for Liverpool, vanligvis som anker på midtbanen, med Steven Gerrard i en mer offensiv rolle sentralt. Nå returnerer Didi til Anfield med Manchester City.  33-åringen starter sannsynligvis på benken etter å ha vært ute en stund med en lårskade, men kommer han på banen så vil han stå overfor direkte dueller med Steven Gerrard. Det vil ifølge Hamann bli en stor utfordring.
- Hvis Stevie er i form, er han vanskelig å stoppe, uttaler Hamann til Liverpool Echo.

- Hans hurtighet, pasninger og skudd kan rive i stykker et hvilket som helst forsvar. Vi må forsvare oss som et lag og hjelpe hverandre, fordi hvis man jobber en mot en mot ham, så er man i trøbbel.

- Jeg kan virkelig ikke gi våre gutter noe råd om hvordan vi skal stoppe ham. Våre folk har sett ham et par ganger, og det finnes ingenting jeg kan fortelle dem som de ikke vet på forhånd. Bortsett i fra at det vil bli tøft.

Hamann kommer helt sikkert til å få en flott mottagelse på Anfield i morgen. Han var med å vinne ligacupen to ganger, FA-cupen to ganger, UEFA-cupen og ikke minst Champions League i løpet av karrieren på Anfield.
- Det vil bli følelsesladet. Jeg var på Galatasaray-kampen tidligere i sesongen da jeg hilste på et par folk. Det er imidlertid den eneste gangen jeg har vært tilbake.

- En del av meg føler at jeg fremdeles tilhører Liverpool. Jeg var der lenge, og jeg har noen herlige minner. Jeg håper på en flott mottagelse.

Uansett hva som skjer i morgen, så er Hamann sikker på at de røde kommer til å havne blant de tre beste i Premier League denne sesongen.
- Jeg er overrasket over starten deres, fordi jeg trodde at de skulle være tittelutfordrere denne sesongen.

- Jeg synes ikke at de er så mange poeng bak de to beste, men det er mye grunnet deres svake borteform, selv om de har spilt de fem eller seks vanskeligste bortekampene allerede.

- Men jeg tror fremdeles at de havner blant de tre beste.

- Vi gikk en periode med ni eller ti seirer forrige sesong. De kan klare det igjen.

Pearce skryter av Hamann
Hamann var en utrolig populær spiller de syv årene han var på Anfield. Hans nye sjef i Manchester City, Stuart Pearce, har bare lovvord å komme med om tyskeren.
- Didi er friskmeldt. Han var tilbake i trening med oss forrige torsdag. Vi følte at forrige helg var for tidlig for ham. Vi arbeidet med formen hans en stund til. Han har trent med oss hele denne uken, så han er tilgjengelig for spill, forteller Pearce.

- Det er flott å ha ham rundt her, og ettersom jeg spilte sammen med Didi i Newcastle, visste jeg hva jeg fikk. Spillerne og staben her liker ham. Han er en sympatisk kar. Han er morsom på sin måte, uten å mene det!

- Han vet inderlig godt at jeg tar ut laget mitt på hvilke spillere som er i form. Jeg vet at han ønsker å være med mot Liverpool. Jeg må være realistisk og rettferdig også. Hvis jeg mener at han skal velges, så spiller han. Hvis jeg bestemmer meg for at andre er foran ham, så vil de starte.

God statstikk mot City
Liverpool og Manchester City har møtt hverandre 38 ganger til ligaoppgjør på Anfield etter 2.verdenskrig. Liverpool har vunnet 25 kamper, mens Manchester City har gått seirende ut ved fem anledninger. De øvrige åtte har endt med poengdeling. Målforskjell 80-34. De røde har vunnet fire av de siste fem kampene, mens City tok alle poengene i 2002/03.
05/06 1-0 Kewell
04/05 2-1 Baros, Gerrard
03/04 2-1 Owen, Gerrard
02/03 1-2 Baros
00/01 3-2 Owen, Hamann 2

Bortesvake City
Manchester City ligger på 12.plass, kun to poeng bak Liverpool. City er Premier Leagues dårligste bortelag. 1-1-13 i de 15 siste ligakampene på fremmed gress. Siste borteseieren kom 25.april 2006, mot Aston Villa (1-0). Denne sesongen har det blitt bortetap mot Chelsea (0-3), Reading (0-1), Blackburn (2-4), Wigan (0-4), Charlton (0-1). Mellom kampene mot Blackburn og Wigan slo City til med 1-1 på Goodison Park. Målforskjellen borte så lang i sesongen viser 3-14.

Dommer
Rob Styles er utnevnt til å dømme Liverpool-Manchester City. Dette vil være hans 17. Liverpool-kamp siden han ble valgt ut til å være elitedommer. Av disse har de røde vunnet 10, spilt fem uavgjort, og kun tapt én, mot Charlton i september 2003.  Denne sesongen var han kampleder da Rafa & co fikk med seg ett poeng fra Bramall Lane. City har ennå til gode med å stifte bekjentskap med Styles denne høsten.