Hamann mener Carra må få sentral rolle

Dietmar Hamann mener at Jamie Carragher bør gis en sentral rolle på Englands lag under VM. Carl Medjani og Frankrike U20 klar for finale mot Nederland.

Dietmar Hamann oppfordrer i dag Sven Göran Eriksson til å la Jamie Carragher få en sjanse til å etablere seg i Englands midtforsvar under VM. Svensken betrakter først og fremst Liverpool-stopperen som et nyttig cover både på midtstopperplassen og begge sidebackene.

Hamann er sjokkert over hvor undervurdert Carra er av Eriksson, og insisterer på at ingen av scouserens rivaler om en stopperplass har spilt bedre enn han i ligaspillet de to siste sesongene. Midtbanespilleren, som selv ikke kom med i Tysklands VM-tropp, mener Carragher er en alt for verdifull spiller til å slite benken under mesterskapet.

- I løpet av de to siste sesongene har jeg ikke sett noen som har spilt bedre på midtstopperplass i Premier League enn Carragher. England har flere kvalitetsspillere i den posisjonen, med blant annet Terry, Ferdinand og Ledley King. Men spør du meg har ingen av de spilt bedre enn Carra siden han ble flyttet inn som midtstopper, sier Hamann til Liverpool Echo.

- Englands trenere vet at Carragher ikke vil skuffe dem om de velger å bruke han. Det taler til hans fordel at han er så allsidig. Han kan gjøre en jobb, uansett hvilken posisjon han blir satt til å spille i. Det finnes ikke mange spillere som er bedre enn han for øyeblikket, og jeg mener at han burde få en sentral rolle for England i VM, legger tyskeren til.

Hamann er trolig en av få tyskere som håper England gjør det bra i sommer, ettersom han støtter sine lagkamerater Carragher, Steven Gerrard og Peter Crouch. Midtbanespilleren har for øvrig lite tro på at det blir noen store overraskelser i sommerens mesterskap.

- Jeg ønsker alle lykke til. Ikke bare England-gutta, men også våre spanske spillere. Man kan ikke utelukke Tyskland, selv om de stiller med et ungt lag denne gangen. På hjemmebane kan Tyskland slå alle om de har dagen. Jeg tror imidlertid at Brasil må betraktes som favoritter, men skal man først lete etter outsidere må jeg nevne Serbia & Montenegro og Elfenbenskysten som kandidater til å nå kvartfinalene. Disse to lagene har kvalitetsspillere som kan gjøre at de oppnår noen gode resultater.

Medjani til finalen
Frankrike vant 2-0 i semifinalen i Toulon-turneringen mot Kina i går, og møter Nederland i finalen i morgen kl. 20.30. En finale som kan følges direkte på Eurosport.

Medjani var igjen kaptein på Frankrikes U20-lag, og spilte hele kampen mot kineserne. Frankrikes to scoringer kom for øvrig begge i løpet av kampens ti siste minutter. (Research: Frank H. Larsen)