Hammill til Melwood

Juniortrener John Owens sier at han tror Adam Hammill vil være den neste av ungguttene som blir forfremmet til Melwood.

I et eksklusivt intervju med The Kopite nr.5, som vil være ute blant supporterklubbens medlemmer om ca to uker, sier U18 trener John Owens at Adam Hammill er den neste som man forventer blir flyttet opp sammen med Liverpools seniorspillere.  Hammill vil da være sammen med reservelagstroppen, under ledelse av Paco Herrera og Hugh McAuley.

På et spørsmål om det kan være en potensiell konflikt med at utenlandske unggutter blir flyttet rett til Melwood, mens lokale spillere på samme alderstrinn på gå hele veien gjennom Liverpools ungdomsakademit, sier Owens:  – Dette er noe vi må se nærmere på. Vi må gjøre det vi kan for å utvikle og beholde de beste spillerne. Jeg tror ikke dette vil gjøre at spillere herfra ikke vil kunne bryte igjennom. En spiller som Adam Hammill føler jeg vil komme til Melwood i løpet av en måneds tid, noe som viser at systemet fortsatt fungerer. Forhåpentligvis vil han da kunne få flere muligheter på reservelaget og etablere seg i den gruppen med spillere.

Hammill er en teknisk meget god spiller som kan spille på begge flankene, og også i rommet bak en ensom spiss.  Han var en av banens beste spillere da Liverpool denne uken slo ut regjerende mester Ipswich i den engelske juniorcupen.  Med tre kamper fra start og fire innbytter, er han den spilleren fra U18 som har vært mest i aksjon på årets reservelag.  Da ser vi bort fra de spillerne som allerede har sin base på Melwood, og bare ved enkelte tilfeller har spilt for U18 til tross for at de fortsatt holder alderen.