Hansken er kastet til spillerne

Rafael Benitez forventer en positiv respons fra sine spillere mot Chelsea, etter fadesen mot Birmingham. Spansk journalist spår Morientes-retur.

Rafael Benitez utfordrer i dag sine spillere til å slå tilbake fra det forsmedelige poengtapet mot Birmingham, ved å beseire Chelsea på søndag. Spanjolen ser ikke på kampen som Liverpools siste sjanse til å være involvert i kampen om ligamesterskapet, men han vet at en seier på ”brua” vil gi hans spillere en enorm selvtillit foran sesongavslutningen.

- Vi reiser til Stamford Bridge for å vinne, ikke for å spille uavgjort, proklamerer han.

- Vi tenker ikke på at det er viktig å unngå tap når vi reiser til London. Det blir feil fokus, legger han til.

- Vinner vi, vil vi nærme oss og kan kjempe om en bedre plassering, men jeg ønsker ikke å legge press på spillerne ved å si for mye om dette. Jeg ønsker at de skal være fokuserte på hva vi trenger å gjøre for å vinne kampen. Etterpå kan vi studere tabellen.

- Situasjonen minner på mange måter om da vi spilte mot Chelsea og Manchester United i fjor, da dette alltid vil være ”sekspoengerskamper”.  Kamper mot disse lagene er veldig viktige. Jeg aner ikke om vi vil utfordre dem i fremtiden. Jeg tenker ikke lenger enn til denne kampen.

- Slår vi Chelsea, men taper kampene som kommer etterpå, vil vi faktisk befinne oss i en dårligere situasjon.

Liverpool fikk som kjent rundjuling av Chelsea i ligakampen på Anfield i høst, og Benitez håper nå at hans spillere har lært av feilene som ble begått den gangen. Han ønsker for alt i verden å unngå en repetisjon av det som skjedde den ettermiddagen.

- Vi vil analysere kampen på Anfield en gang til. Vi kjenner til Chelseas styrker og svakheter. Vi må derfor fokusere på våre egne feil, og vise Chelsea at vi er et bedre lag enn vi var i den første kampen. Hver gang vi møter dem, har de en plan. Jeg håper at mitt lag kan spille bra, kontrollere kampen og score mål.

- Det handler om valg av spillere, system, og litt flaks. Vi kan slå hvem som helst. Jeg har tro på laget mitt. Vi spiller mot Chelsea for å vinne tre poeng, akkurat som vi vil gjøre mot Wigan, Charlton og Arsenal, avslutter Rafa.

Morientes tilbake til Spania?
Den spanske journalisten Ivan Modia tror at Fernando Morientes vil returnere til spansk fotball i sommer. Espanyol har vist interesse for Liverpool-spissen, men Modia tror at Morientes selv vil velge en annen klubb. Journalisten mener at samtlige klubber i La Liga med unntak av Barcelona og Real Madrid vil ønske å styrke sin stall med Morientes.

- Det kan skje i sommer. Morientes ser ikke lykkelig ut på banen nå, og jeg tror han vil dra tilbake til Spania. Alternativene er mange. Valencia er ute etter en ny spiss, men det er mange klubber som vil ha Morientes om de får sjansen. Han har fortsatt en høy stjerne i Spania, uttaler Modia til Clubcall.